İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, yazılı bir açıklama yaparak kendi bünyesine alarak yeniden çalıştırmaya başlanan belediye otobüsleri ile Kalıcı Konutlar Düzce arasındaki mesafede azalan süreye dikkat çekti. Bugünlerde Düzce Belediyesi tarafından reklam panolarına ”Kalıcı konutlar-Düzce şimdi 23 dakika. İyi yolculuklar“ diye asılan reklam panolarına işaret eden Sönmez, yaşanan çilede özelleştirmeye dikkat çekti.
Sönmez, “Belediyenin en temel hizmeti olan ulaşımı özelleştirerek bundan para kazanmayı hedeflerseniz. Kar etmek için özel şirketler 15 dakikalık yolu bir saatte giderler. Bunun başka yolu yoktur. Anlaşıldığına göre belediye 30 tane otobüsü tekrar kendi bünyesine alarak çalıştırmaya başlamış. Bu hemen vatandaşa hizmet olarak yansımakta.” Dedi ve Düzce halkının belediyeden yeni beklentilerini sıraladı.


Sönmez, “Şimdi Düzce halkı belediyeden; Ulaşımın tamamının belediye eliyle yürütülmesi. Öğrenciden ücret alınmaması. Belediyeye ait, özde halkın olan park ve bahçelerin özel şahısların elinden alınarak belediye eliyle kar gözetilmeden çalıştırılması. Buralardaki usulsüz ve çevreyi kirleten yapıların kaldırılması. Suyun fiyatı ucuzlatılarak, sudan para kazanmaya son verilmesini bekliyor. Bunları yapmak için hareket ederseniz, Düzce Halkı da size iyi yolculuklar diyecek.” şeklinde konuştu.

 

Haber: S. Kaşkır