Düzce SGK İl Müdürü Erkin Avcı dün akşam Öncü Tv’de Özlem Yavuz’un sunduğu Haftaya Bakış Programına katıldı. Kurumun son dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Avcı yeni hizmet binasına geçilmesiyle Düzce’de SGK’nın hizmet kalitesi ve hızını daha da artırarak devam ettireceğini ifade etti.

Yeni binamızda hizmet kalitemiz artacak

“ Düzce’de Türkiye’nin ortalamasının üzerinde sigortalı bir kitle var. Canlı bir piyasa ve teşvik kapsamında olduğu için ekstra özellikleri olan bir il. Bizim amacımız vatandaşa bizden umduklarının üzerinde hizmet vermek. En kısa sürede yeni hizmet binamıza geçerek kalitemizi artırmak hedefindeyiz. Yeni binamız için normalde yapılan ihalede teslim süresi Nisan sonu. Gerek müteahhidimizin gerek bizim işe özveriyle işe sarılmamız erkenden bitmesini sağladı. Önümüzdeki hafta Ankara’dan kontrolörler gelecek yapılan incelemenin ardından binamızı bize teslim edecekler. 20 gün içinde teşrifatlarımız gelirse Marta ayının ilk haftasında sigortalılarımızı yeni binamızda karşılamaya başlamış oluruz.”

Konuşulması bile heyecan yaratıyor

31 Aralık 2012 tarihi itibariyle 5084 sayılı teşvik yasasının bittiğini hatırlatan Avcı, yeni teşvik yasasının da Düzce’ye faydası olacağını savundu.

“Düzce 5084 sayılı yasadan faydalanan illerden biriydi. 31 Aralıkta bu yasa sona erdi. Düzce için bir eksiklik hissedilebilir ama yeni çalışmalar var, Düzce adına seviniyoruz. Yeni yasada Teşvikten ziyade istihdam paketi ile ilgili çalışma var. Bunların konuşulması bile bir şeyler olması yönünde heyecan yaşatıyor.”

Türkiye’de kayıt dışı çalışma oranının yüzde 41’lerde olduğunu söyleyen Avcı, kurumun hedefinin bu oranı yüzde 15’lere çekmek olduğunu belirtti.

Hala gelir testi yaptırmayanlar var

Sosyal Güvenlik Reformu ile tüm vatandaşların sağlık güvencesi kapsamına alınması için 1 Ocak 2012 tarihinde başlayan genel sağlık sigortası uygulamasını anlatan Avcı, bu uygulamadan yararlanmak için hala gelir testi yaptırmamış vatandaşlar olduğunu söyledi.

“Genel sağlık sigortası uygulamaya 1 Ocak 2012 tarihinde girdi. Halen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sigortalısı olarak çalışanlar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları ile anne-babaları genel sağlık sigortasından yararlanabiliyorlar. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan 18 yaşını doldurmuş herkes ve Yeşil Kartlıları ilgilendiriyor. Biz bu uygulamadan yararlanacak olan ve gelir tespiti yaptırması gerekenlere tebligat gönderdik. Hala gelir testini yaptırmamış olan insanlarımız var. Buradaki mağduriyet, yaptırmazlarsa yapıldığı güne kadar en yüksekten prim ödemek zorunda kalıyorlar onun için bir an önce yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.”

SGK’nın yeni binasına geçtikten sonra Bolu’da kalmış olan dosyaların da alınması yönünde bir çalışma yapılabileceğini söyleyen Avcı, e reçete uygulaması hakkında da bilgi verdi.

“Daha önce muayeneye vizite kağıdı ve kimlikle gidiliyordu avuç içi uygulaması ile kimliğe gerek kalmayacak. Reçetelerin elektronik ortamda yazılıyor olması vatandaşın elinde kağıtla gitmesine gerek bırakmıyor. 2012 7. Ayda başladık biz bu uygulamaya. Bu şekilde insanların işi kolaylaştı. Bu uygulamayla Hiçbir şey olmazsa 15 milyon kağıt tasarrufumuz olacak.”

HABER:H.İŞCAN