Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce Temsilciliği tarafından düzenlenen liseler arası Genç Türkiye Kongresi Düzce Çalıştayı tamamlandı. Lise seviyesindeki 65 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, 'Gelecekte Siyaset ve Hukuk', 'Gelecekte Ekonomi', 'Gelecekte Tekno Gelişim', 'Gelecekte Küresel İletişim' ve 'Gelecekte Eğitim' başlıklı 5 ayrı temada konular tartışıldı. “Gelecek nasıl olmalıdır? Neler yapmalıyız?”sorularına cevap aranan çalıştayda, gençliğine ve geleceğine değer veren, birbirinden değerli fikirler ve çalışmalar göz doldurdu.



5 öğrenci finale gitmeye hak kazandı
5 ayrı konu başlığında fikirlerini çekinmeden dile getiren gençlere, konularında uzman moderatörler eşlik etti. Temalar üzerine fikirlerini ifade eden gençler arasından moderatörler tarafından belirlenen 5 öğrenci Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali için İstanbul'a gitmeye hak kazandı.“Gelecekte Ekonomi” temasında Beyza Küçük, “Gelecekte Tekno Gelişim”de Anıl Bozkan, “Gelecekte Küresel İletişim”de Furkan Bakan, “Gelecekte Eğitim”de Belgin Gümüş ve “Gelecekte Hukuk ve Siyaset”te ise Hilal Çalışkan fikirlerini Türkiye finalinde sunacak.



“Gençlerimize çok güveniyoruz”
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)Düzce Başkanı İsa Yazıcı yaptığı açıklamada; “Biz gençlerimize çok güveniyoruz, onların fikir ve düşüncelerini her zaman önemsiyoruz, biz bu gençlerle Yeni Türkiye'yi yeni fikirlerle oluşturacağız. Yeni fikirlerin bir araya gelmesi ve ortak bildiri şeklinde yayınlanmasının da ülkemiz için çok faydası olacağına inanıyoruz.” dedi.



30 Mart 2019'da düzenlenecek olan finale Düzce adına katılacak olan öğrenciler, 5 tema için diğer illerden gelen arkadaşları ile Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali'ni gerçekleştirecek.

Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ