Düzce Valisi Ercan Topaca’nın yeni bir göreve atanmak üzere Merkez Valiliğine atanmasın ile birlikte Düzce Valiliği görevine atanan Bülent Kılınç, 1999 yılında Yozgat Akdağmadeni kaymakamı iken  12 Kasım depreminin yaşanması ile birlikte, zamanın Vali Yardımcısı Orhan Öztürk’ün   başkanlığında kurulan Kriz Merkezi’nde görev yapmıştı.

Düzce Valiliği’nin hazırlattığı Yeni Kent, Yeni Yaşam, Düzce adındaki kitapçıkta Kriz Merkezi yönetim şemasında ismine rastladığımız Bülent Kılınç, Düzce’nin depremler sırasında yaşadığı yıkımı da yakından bilen isimlerden.

Kriz Merkezindeki görevi gereği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımlaşma iş ve işlemleri planlama ve icra bölümünü yöneten Yeni Düzce Valisi, kendisiyle yaptığımız telefon görüşmesinde, kentimizde görev yapmasının üzerinden çok uzun zaman geçtiğini, Kriz Merkezi’nde görev yaptığı dönemden bu yana Düzce’nin mutlaka çok büyük değişimler geçirmiş olduğunu, bu yüzden tanımakta güçlük çekebileceğini ifade etti.

Henüz Ankara’da tamamlaması gereken işleri olduğunu dile getiren Kılınç, Düzce’ye ne zaman geleceğinin kesinleşmediğini, geliş tarihinin işlerini tamamlamasından ve halen görevine devam eden Düzce Valisinin kendi programını tamamlamasının ardından belli olacağını söyledi.

Öte yandan bu hafta içinde veda ziyaretlerini tamamlayacak olan Topaca’nın önümüzdeki haftanın ilk günlerinde Düzce’den ayrılacağı öğrenildi. Düzce Valiliği görevine atanan Bülent Kılınç’ın da aynı hafta içinde Düzce’ye gelerek görevine başlaması bekleniyor.