Ülke genelinde büyük yankı uyandıran ve sağlıkta devrim olarak adlandırılan Sosyal Güvenlik Yasası Düzce'de de değerlendirilmeye alındı. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde çalışanların yeni yasayla ilgili bilgilendirilmesi için program düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, “Düzenlediğimiz etkinlikle bu işi bilen profesyoneller tarafından personelimize bilgiler veriliyor. Personelimizin bazı konularda deneyim kazanması için bu tarz etkinlikler bizim için büyük önem taşıyor. Eğitimin önce içimizde yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu eğitimlerle varolan bilgiler daha da aktif hale gelecek.” dedi.

Yürürlüğe giren yeni yasanın ülke için sağlık açısından dönüm noktası niteliğinde olduğunu da belirten Canbasoğlu, “Yeni yasa sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkeyi derinden etkileyecek önemli konuları barındıran bu yasa, bir çok alanda olumlu etkiler yaratacaktır. Tabi yeni oluşan bir yasa olduğu için etkileri daha tam olarak ortaya çıkmadı. Ama ilerleyen zamanlarda her alanda bu yasanın faydalarını göreceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.