1999 depremleriyle yeniden yapılanma sürecine giren Düzce'de bir çok önemli proje aradan geçen 15 yıla karşın hala hayata geçirilmeyi bekliyor. Başta ödenek olmak üzere genellikle benzer gerekçelerle uzayan çalışmalar, halktan “Daha ne kadar bekleyeceğiz?” seslerinin yükselmesine neden oluyor. 15 yıl gibi uzun bir zaman diliminde Düzce'nin nasıl hala modern bir terminale kavuşamadığı ya da prefabrik okullardan kurtulamadığı sorgulanırken fatura mevcut ve dönemin hükümetlerine kesiliyor.

2015'E SARKAN İCRAATLAR


2014'te tamamlanan yapılar içinde Çilimli'deki “Cezaevi”yle “Üniversite Yolu”nu sayabiliriz. Cezaevi tamamlandı ancak o da yol engelini henüz aşmış değil..



9 Aralık.1999'dan bu yana 81.İl plakamızı elde ettiğimiz günden bu yana bekleyen icraatlar içinde 2014 yılından 2015'e sarkan “En Büyük Bela” olarak “Uyuşturucu Kullanımının Artmasını” üzülerek söylemek mümkün..


UYUŞTURUCU “BÜYÜK BELA”


Her gün artarak devam eden özellikle “Sentetik Uyuşturucu Kullanımı” hem aile kavramının kökünü bombalamak hem de “gelecek neslin ömrünü bombalamak” anlamı taşıyor..Bir gecede beş-altı uyuşturucu vakıasının olduğu bizim gibi küçük bir il var mıdır bilemiyoruz..



Çöp sorunu çözecek katı atık, fiziki yapı olarak yetersiz terminal, prefabrik okulların modern binaya kavuşması, özellikle sanayicilerin dört gözle beklediği TEM çıkışı gibi bir ilde olmazsa olmaz olarak kabul edilen projeler için Düzce yıllardır beklemede ve içerisinde yaşayanlar da artık bu bekleyişin sona ermesini istiyor.

MÜTEAHHİTLERDEN YANA DA “ŞANSSIZIZ”


Müteahhitlerden yana da şanssız bir il olan Düzce’nin geleceği için önem teşkil eden ve yeni yılda tamamlanması umut edilen diğer projeleri de şu şekilde özetlenebilir..: “Yapımı devam eden 300 yataklı devlet hastanesi, Şıralık Mahallesi’nde bulunan Kültür Merkezi, Kaynaşlı, Çilimli ve Konuralp’te yapılacak TOKİ konutları, Yığılca yolu, iptal edilen BJK ve GS tesisleri, Kurugöl’de yapılacak turizm yatırımları, Kardüz Yaylası, Efteni Gölü çevre düzenlemesi ve ıslah çalışmaları, Efteni Otel’in turizme kazandırılmadan çürümeye terkedilmesi... Çilimli’de yapımı süren cezaevi inşaatı, ihalesi yapılan Akçakoca Sarıyayla Barajı...”

KATI ATIK ENERJİYE DÖNÜŞMELİ..


Düzce 2014 yılında yıllardır dile getirilen eksikliklerden sadece katı atık projesinin açılışını gerçekleştirdi. Ancak katı atığı enerjiye dönüştürecek tesis henüz tamamlanmış değil...

1999 depremleriyle yeniden yapılanma sürecine giren Düzce'de birçok önemli proje aradan geçen 15 yıla rağmen hala hayata geçirilmeyi bekliyor… Sürekli dile getirilen bürokrasi engeline takılan projelerden 300 yataklı devlet hastanesi, Kültür Merkezi ve Terminal hala hizmete açılmış değil...


Genellikle benzer gerekçelerle uzayan çalışmalar, başta muhalefet olmak üzere tepki seslerinin yükselmesine neden oluyor. 15 yıl gibi uzun bir zaman diliminde Düzce'nin nasıl hala modern bir terminale kavuşamadığı ya da prefabrik okullardan kurtulamadığı sorgulanırken fatura mevcut ve dönemin hükümetlerine kesiliyor…

Prefabrik okullar için 2014 yılında hayata geçirilen projeler devam ederken, kazma vuruldu vurulacak denilen terminalin acılışı yine 2015 yılına kalan icraatlar arasında başı çekiyor...


Fiziki yapı olarak yetersiz terminal, özellikle sanayicilerin dört gözle beklediği TEM çıkışı gibi bir ilde “olmazsa olmaz” olarak kabul edilen projeler için Düzce yıllardır beklemede ve içerisinde yaşayanlar da artık bu bekleyişin sona ermesini de sabırsızlıkla bekliyor.



Eğitimde yine çırıpınışa geçen Düzce, ön sıralarda yer bulmanın mücadelesi içinde çabalarken, özellikle yeni kaydını yaptırmış üniversite öğrencilerinin yaşadğı barınma sorunu henüz giderilmiş değil...Düzce Meslek Yüksek Okulu'nda yaşanan bina ihtiyacı ile Avni Akyol Soğancı yurdu da yeni yapılanmayı özlemle bekliyor..


Düzce’de Otopark ve Trafik sorunu ise gün geçtikçe artarak devam ediyor. Otopark ihtiyacı konusunda belediyenin terminal konusunu çözmeden kalıcı bir çözüm bulması zor gibi görünüyor..Çevre Yolu Projesi de yine “yerinde sayan projelerin başında geliyor..


2014 yılının ilk yarısı seçim atmosferi ile geçerken Düzce’yi çevre yolları ile donattım diyen İsmail Bayram’ın ardından başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Keleş'in konuya bakışı hakkında bilgi sunmaması bu konunun da “başka bahara kaldığı” anlamı taşıyor..İşin özü 2014'ten 2015'e sarkan yatırımlar ve icraatlar yeni bir bahanenin ardına saklanmış gibi duruyor..Düzceli “sorunları çözümlünmiş bir özlemle” sabırlı bekleyişini sürdürüyor.

Haber; E.TAYHAN