Uyuşturucuyla mücadelede emniyete yeni soluk getiren ve sokak boyutundaki başarıları ile adından söz ettiren narkotimlerden biri Düzce'de kurulacak. Özellikle genç bedenleri hedef alan zehir tacirlerine düzenledikleri operasyonlarla 29 ilde geçit vermeyen narkotimlerin 21 ilde daha faaliyete geçmesi kararlaştırıldı. Bu doğrultuda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Düzce'nin de aralarında bulunduğu 21 ile daha Narkotim kuracak. Böylelikle Narkotimler'in bulunduğu şehir sayısı 50'ye yükselmiş olacak.

Kurulduğu 2014 yılından itibaren uyuşturucu illetinin sokaklardan söküp atılmasına büyük katkı sağlayan narkotimler, ülke çapındaki mücadelede önemli bir rol üstlendi. Sokak satıcılarının mesken tuttuğu adresleri tek tek tespit ederek, darbe üstüne darbe vuran ekiplerin elde ettiği başarıların ardından Düzce ve komşu il Bolu'nun da aralarında bulunduğu 21 ilde daha uyuşturucu bataklıkları kurutulacak.

Yeni yılda hızlı bir şekilde kurulumunun tamamlanması beklenen narkotimler, 2017 yılının ilk yarısından itibaren Düzce sokaklarında uyuşturucu satıcıları ile mücadelede edecek. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün başarılı operasyonları narkotim takviyesi ile güçlenerek kararlılıkla sürecek.