Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu, ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Kongreye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile çok sayıda Türk Kızılayı gönüllüsü katıldı.

Genel kurulda "Kızılay, gizli gündemle ortada bulunmadı "diyen  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayının tüm faaliyetleriyle takdiri, tebriği, teşekkürü hak ettiğini vurguladı.

Ay yıldızlı bayrağımız nerede dalgalanıyorsa...

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ise, genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına milletin yardım elini ulaştırdıklarını belirterek, "Mazlumları, ihtiyaç sahiplerini sevgimizle, şefkatimizle kucakladık. Nerede bir ızdırap, haksızlık, hukuksuzluk ve zalimlik gördüysek sesimizi sonuna kadar yükselttik" dedi.

Başbakan Erdoğan'a verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Akar, "Ay yıldızlı bayrağımız nerede dalgalanıyorsa Kızılay bayrağını orada dalgalandırmak istiyoruz. Bu ülkenin her yeri için destek gücüyüz. Dünya lideri Türkiye'nin dünya lideri yardım kuruluşu olmak istiyoruz. Bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz. Peki bu hayali ve gücü nereden alıyoruz- Bakın bugün Türkiye burada. Anadolu'nun iyilik kandilleri iyilik dervişleri bu çatı altında toplandı" diye konuştu.

Ahmet Lütfi Akar'ın tek aday olduğu başkanlık seçimi için Türk Kızılayının bin 550 delegesi oy kullandı.ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan genel kurulda seçime tek aday olarak giren ve delegenin geçerli oylarının tamamını alan Akar, 3 yıl daha görev yapacak.

 

Komit Listede yok

 Akar başkanlığındaki Genel Merkez Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu: "Nihat Adıgüzel, Kemal Akar, Gülay Aslan, Kamil Kolabaş, Tuncay Kopuz, Dr. Ahmet Özdemir, Prof. Dr. Gülsüm Özet, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Ulviye Turgut ve İsmail Hakkı Turunç."

 

Kızılay yönetim kurulundaki tek Düzceli olan Genel Sekreter Muzaffer Komit ise Akar'ın yeni yönetim kurulu listesinde yer almadı.