Yeni açılan yollarda da sert zemin çalışması ve asfalt serme işlemi yapan Fen İşleri Müdürlüğü Körpeşler mahallesinde devam eden çalışmalar kapsamında asfalt ihtiyacı olan tüm noktalarda gereken müdahaleyi yapacak. Vatandaşların en büyük beklentilerinden biri olan asfaltlama ve yeni yol güzergahları konusunda hassas davranan ekipler, gelecek süreçte yeni yol açma çalışmaları ve asfaltlama işleminin birbirine paralel şekilde yürütüleceğinin altını çizdi.

Şu günlerde Rıhtım Caddesi üzerinde kaldırım ve meydan düzenlemesi yapan ekipler, saat kulesinin kaldırıldığı noktada zemin düzenlemesi yapıyor, çalışmaların kısa süre içinde bitirilmesi hedefleniyor. Aynı cadde üzerinde geçici parke taş döşenerek çözüm sağlanan çukurları da tespit eden asfalt ekibi, mevcut çukurlara da asfalt sererek cadde üzerinde trafik akışının sorunsuz şekilde akmasını sağlıyor.

2017 yılında o dönem başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Keleş'in talimatıyla Rıhtım Caddesi Kavşağı'na Saat Kulesi, Kuyumcuzade Bulvarı üzerindeki kavşağa ise AK Parti'nin tüzüğüne de giren "Rabia" işareti heykeli konulmuştu. O dönem hem yüz binlerce lira harcanması hem de Rabia'nın siyasi bir simge olduğu eleştirilerinin gölgesinde kavşaklara yerleştirilen Saat Kulesi ve Rabia Heykeli, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün talimatıyla 1 ay önce kaldırılmıştı. 10 metre yüksekliğindeki gri ve siyah granit taşlardan oluşan, pirinç çerçeve kaplı Saat Kulesi'nin Asar Deresi kenarındaki Film Platosu'na, Rabia Heykeli'nin ise Küçüksu Parkı içerisinde bulunan nikah salonu önüne taşındı.


Ömrünü tamamlayan hatlar yenileniyor
Diğer taraftan Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Şehrin çeşitli noktalarında vatandaştan gelen arıza şikayetlerine anında müdahale eden ekipler, eskiyen ve alt yapı sisteminin yetersiz kalan kısımlarında da yenileme işlemi yapıyor. Beyaz Masa'ya bildirilen dilekçeleri değerlendiren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri eskiyen su hatlarına yeni borular döşeyerek olası arıza ve patlama risklerinin de önüne geçiyor. Belediye kaynaklarını verimli şekilde kullanarak çalışmalarını sürdüren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri hava şartlarına bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek.