Kızılay Düzce Şubesi 12 Kasım mesajında “Marmara ve Düzce depremlerinin üzerinden 10 yıl geçti. Çok kısa bir süre içerisinde iki önemli afeti bir arada yaşayan Düzce ve Düzceli hemşerilerimizin bu süre içerisinde karşılaştıkları zorlukların büyük bir gayret ve dirayet içerisinde elbirliği ile üstesinden geldiklerini görüyoruz. Yıkılan bir şehrin yeniden inşası daima mümkün olmuştur. Önemli olan Ruhsal çöküntü içerisindeki toplulukların uzun vadeye yayılan Psiko-Sosyal iyileşimlerinin sağlanmasıdır. İlimizde de bu süreç 10 yıl ‘lık bir geçmişe rağmen devam etmektedir.

Ülkemizde 100 yılın afeti olarak anılan bu felaketlerde Türk Kızılay’ı olarak olağanüstü bir gayret göstererek tüm ekip ve ekipmanlarımızla önemli hizmetlere imza attık ve Düzce bazında bu hizmetlerimiz sürmektedir.

Dün olduğu gibi bugünde ve bundan sonra da Kızılay Düzce Şubesi olarak daima vatandaşlarımızın yanında hareket edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın, acı hatıraların yeniden canlandığı 12 Kasım’ ların bir daha ülkemizde ve ilimizde hiç yaşanmaması temennisi ile kaybettiğimiz Deprem Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” İfadelerine yerverildi.