Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından 2018 yılının kasım ayında İçişleri Bakanlığı'na verilen dilekçe ile kurulan Yeniden Refah Partisi, Türk siyasi hayatında 1 yılı geride bıraktı.
1 yıl gibi kısa bir sürede Düzce'de yapılanmasını tamamlayan Yeniden Refah Partisi ilçe ve belde teşilatları il yönetimi tarafından Kusursuz Kafe'de düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.


"Cumhuriyet tarihinin en kalabalık ve görkemli kongresini yaptık"
Parti çalışmalarının değerlendirildiği sohbet ortamındaki kahvaltı sonrası teşkilat başkanları ve yönetimi ile kameraların karşısına geçen Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk şöyle konuştu:
"1 seneyi yeni tamamlayan Yeniden Refah Partisi Düzce'de tüm ilçe ve beldelerde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı. Ülkemizin gerçekten çok büyük sorunları var. Bu sorunları çözmek için Milli Görüş düşüncesinde olan bir siyasi partiye ihtiyaç olduğu hasıl oldu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan önderliğinde inşallah kuruldu. Biz bu kuruluşumuzu tamamladıktan sonra 1 seneyi tamamlamadan 17 Kasım'da genel kongremizi gerçekleştirdik. Bu kongremiz cumhuriyet tarihinin en kalabalık ve görkemli kongresi oldu."

"Düzce'nin hava kirliliği, turizm ve işsizlik sorunları çözüm bekliyor"
"Dış politikada, ekonomide, ahlak ve maneviyat noktasında büyük sıkıntıların yaşandığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz." diyen Merttürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz siyasiler olarak emir makamına gelerek, bu sorunların çözümü için görevi layıkıyla yerine getireceğimizin sözünü halkımıza güçlü şekilde veriyoruz. Tabii Düzce'mizde de çok büyük sorunlarımız var. Düzce'nin hava kirliliği, turizm ve işsizlik konusunda iktidara önerilerimizin de olacağının bilinmesini istiyorum."