15 Temmuz'dan itibaren meydanları doldurarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbetlerini" taçlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmalar, Düzce'de Anıtpark'a kurulan dev ekranda canlı olarak izlendi. Türk milletinin birlik ve beraberliğini gözler önüne seren "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Düzce'den destek veren vatandaşlar, darbecileri lanetledi ve "Demokrasiyi ve milli iradeyi yıkmaya kimsenin gücü yetmez" mesajı verdi.

"15 TEMMUZ, BU ÜLKENİN GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR"

Yenikapı'dan yapılan canlı yayınla tüm Türkiye'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir." dedi.

79 milyonun gazasının mübarek olması temennisinde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi burada Genelkurmay Başkanıyla, Yenikapı Meydanı'nda Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya işte bu görüntü inanın bana ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır. Bundan sonra işimiz ne biliyor musunuz? Artık muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak."

"80 VİLAYETE SELAM OLSUN"

Yakalanan birlik ve beraberlik ruhunun en iyi şekilde değerlendirilmesi, 15 Temmuz'un daha güçlü ve müreffeh Türkiye'nin inşası için bir milat haline dönüştürülmesi gerektiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Bir tarafta tüm kurumlarıyla, tüm siyasi partileriyle, tüm kesimleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Diğer tarafta ise kimi etnik istismar, kimi dini istismar, kimi ideolojik sapkınlık içinde olan terör örgütleri vardır. Onların arkasındaki karanlık güçler vardır. Devletinden, milletinden, haktan ve hakikatten yana olan herkes burada, Yenikapı'dadır. Buradan 80 vilayete selam olsun. Buradan 79 milyona selam olsun." dedi.

"NÖBETE NOKTAYI KOYACAĞIZ"

Konuşmasının sonunda, yurt genelinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Bu akşam (7 Ağustos) demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: BİRLİKTELİĞİ BOZMAYACAKLAR!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına, "Bu Vatan Kimin" adlı şiirin dizelerini okuyarak başladı."Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan bu millet, aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz İkinci Kurtuluş Savaşı'dır." diyen Yıldırım, siyasette oluşan birleştirici tabloyu ve birlikteliği bozmayacaklarını vurguladı.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU: 15 TEMMUZ BİR UZLAŞMA KAPISI ARALADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise konuşmasında 15 Temmuz'un uzlaşma kapısını araladığını belirterek, "15 Temmuz'da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer bu uzlaşma kültürünü daha ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye'yi hep birlikte bırakmış olacağız." diye konuştu.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: TÜRKİYE'MİZİN ŞAHLANIŞINI GURURLA İZLİYORUM

MHP Genel Başkanı Bahçeli de "Bahtiyarım çünkü Türkiye'mizin şahlanışını gururla izliyorum. Mutluyum çünkü millet burada, irade burada, inanç burada. Bükülmez bilek, eğilmez baş, yenilmez milli kudret burada, bu meydandadır." ifadesini kullandı.

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR: BU REZALETİ YAŞATAN HAİNLER, EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde konuştu. Genelkurmay Başkanı Akar, "Bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve asil milletimize yaşatan hainler, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER