Özellikle dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte bazı yerleşim bölgelerinde su baskınları da meydana geldi. Yenikent 10. Bölge 86. Ada EB1 Blok kapıcısı Muhammet Yıldırımda yağmurla birlikte taşan kanalizasyon çukurları nedeniyle zor anlar yaşadı. Evini neredeyse 20 santimetrelik kanalizasyon suyu saran Yıldırım, toplayabildiği eşyaları evden çıkarabildi ve oturacak halde olmayan evde bundan sonra nasıl kalacağını düşünmeye başladı. Yıldırım, aynı sorunla ikinci kez karşılanırken evdeki zararda dikkat çekiyor.

"Rezil durumdayım."

Yaşadığı sorunları dile getiren Yıldırım, “ Dün akşam saatlerinde tıkanan kanalizasyon çukurlarından sızan sular evin her yerini sardı. Kurtarabildiğim eşyaları kurtarabildim ama şu an rezil bir durumdayım. Kardeşimde başka bir apartmanda kapıcılık yapıyor. Şu an geçici olarak onun evinde kalıyoruz. Eşyalarımın zarar gördüğüne mi üzüleyim, evin kullanılmayacak duruma geldiğine mi bilmiyorum. 24 saattir bu sorunlarla baş ediyoruz ve bütün apartman yaşanan sıkıntı yüzünden seferber oldu. Ne yapacağım bilmiyorum.” şeklinde konuştu.

"Bu durumdan hangi kurum sorumluysa bu çocuğa yardım etsinler"

Apartmanda oturan vatandaşlarda yetkililere seslenerek, “ Artık bu durumdan hangi kurum sorumluysa bu çocuğa yardım etsin. Bu sorun ne zaman meydana gelse çağırdığımız ekipler bizden 80 YTL istiyor. Ama her zaman binalarımızı su basıyor. Burası yapıldı ve bize binalarımızı verdiler ama biz sorunlarla uğraşmaktan bıktık artık. Görüldüğü gibi durumumuz içler acısı. En azından görevini yapan kapıcımıza yetkililerin sahip çıkmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

"Bayındırlıkla görüşerek kapıcımıza başka yer ayarlayacağız."

Bölgenin bulunduğu Güzelbahçe Mahallesi Muhtarı Haldun Ayla da yaşanan durum nedeniyle kapıcı Muhammet Yıldırım'a yardımda bulunacaklarını belirterek “ Başka bir apartmanda bir daire bulduk. Eğer Bayındırlık izin verirse bu binayı düzenleyerek arkadaşımızı buraya yerleştireceğiz. Yaşanan durum ortada. Çekilen sıkıntılarda ortada. Biz de aynı sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu yüzden arkadaşımıza elimizden gelen desteği vereceğiz. “ dedi.