29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi siyasi partilerin belediye başkan adayları vaadlerini açıklamaya yavaş yavaş başlarken Düzce'nin önemli bir yerleşim yeri olan Yenikent'te ise umutlu bir bekleyiş hakim. Başta altyapı olmak üzere bir çok sorunla yaşamaya çalışan Yenikent halkı Düzce Belediyesi'nin mevcut yönetiminde göremedikleri hizmeti yeni adaydan bekliyor. Özellikle bozuk yollar, yarım kalan kanalizasyon ve izolasyon çalışmaları, pazaryerinin hala kapatılmaması, park ve bahçelere gereken önemin verilmemesi en önemli şikayet konuları. Sık sık bu sorunları dile getiren ve çözüm isteyen Yenikent halkı, belediyeden bekledikleri hizmeti göremediler ve çoğu zaman kendi imkanları ile sorunları çözme yoluna gittiler.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, daha önceki açıklamalarında Yenikent'in depremden sonra kurulması nedeniyle yeni bir yerleşim yeri olduğunu bu nedenle daha çok merkez ve mahallelerine ağırlık verdiklerini vurgulamıştı. Yenikentliler tarafından kurulan KALDER de sorunların çözüm noktasında belediyenin tutumunu eleştirerek Yenikent'in kaderine terk edildiğini savunuyor.

Yerel seçimlere az bir süre kala görüşlerini aldığımız bazı Yenikent sakinleri Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak kişiden hizmet beklediklerini belirterek, Yenikent'in yıllardır çözülmeyen sorunlarının artık sona ermesi gerektiğini vurguladılar.