Yeni uygulamayla birlikte Jandarma bölgesinden İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanına geçen Yenikent'te polis teşkilatının hazırlıkları devam ediyor. Yenikent'te polis karakolu olarak kullanılacak olan Kızılay Toplum Sağlık Merkezi binasında bugün Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili görevlilerden bilgi aldı.

“Binada fazla sorun bulunmuyor.”

İncelemeler sırasında polis teşkilatının Yenikent'te görev yapılacağı karakol da onarım çalışmalarının uzun sürmeyeceğini söyleyen Vali Bülent Kılınç, “Bina polis teşkilatının yükünü kaldıracak ve kullanım açısından güzel bir yapıya sahip. Kısa sürede tamamlanarak binanın polis teşkilatı tarafından kullanılması sağlanacak. Yenikent'in emniyet teşkilatına katılmasıyla birlikte buradaki çalışmalara da önem verilecek. Şimdiden polis teşkilatımıza başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kızılay'dan örnek davranış.”

Binayı polis teşkilatına kiralayan Kızılay'a da teşekkür eden Kılınç, “Kızılay, bu binayı şimdilik polis teşkilatına kiralayarak gerçekten örnek bir davranışa imza atmıştır. Buradan şu an yanımızda bulunan Kızılay üyesi Cahit Aydın aracılığıyla tüm Kızılay'a teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.