TEKNOPARK'A ÖDENEN PARAYI SORGULADI

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı yine hararetli geçti. “Şovmenlik” yapmakla suçlanan TSO Başkanı Fahri Çakır'ın salonu terk ettiği toplantıda, Meclis Üyesi Bilal Türkan da Düzce Teknopark ile ilgili çok çarpıcı söylemlerde bulundu. Hala yerinin belli olmadığını öne sürdüğü Teknopark inşaatı için aktarılan paranın akıbetini sorguladı.

 

"BU İHALE NEYE GÖRE YAPILDI?"

 

Gündemdışı söz alan Meclis Üyesi Bilal Türkan, Düzce TSO olarak sermaye arttırımından dolayı Teknopark'a 45 bin TL para yatırıldığını anımsatarak, şunları söyledi: "Teknopark ihale yaptı bildiğimiz kadarıyla... 1 milyon 800 bin lira civarında tapusu olmayan tahsis edilmemiş bir yere ihale yapıldı ve bu para alındı. Şimdi Teknopark'ın yeri yok, Teknopark'a tahsis edilmiş bir yerde yok. Bu ihale neye göre yapıldı? Biz burayı denetlememiz lazım. Bu paranın takip edilmesini istiyorum. Bu ihale neye göre yapıldı? Tapusu olmayan yer tahsisi tamamlanmamış bir yerin ihalesi nasıl yapılır? Para nasıl ödenir? 3-4 tane konteyner konuldu şimdi onlar da kaldırıldı. Bu para Teknopark'ın parası. Biz buranın ortağıyız tıkır tıkır para veriyoruz. Bu nedir? Yönetim kurulu arkadaşlarımızdan rica ediyorum bu işin özenle araştırılması lazım."

 

ALTYAPI İHALESİNİ YEYPAŞ ALDI

 

Öte yandan geçen yıl Düzce Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin altyapı ihalesini alan YEYPAŞ’ın bugün pürüzler olduğu ortaya çıkan Küçük Mehmetler Köyü’ndeki 280 dönümlük arazide kısa sürede kazı çalışmalara başlayacağı açıklanmış ancak, üzerinden geçen 1.5 yılda çalışma başlamamıştı. Düzce Teknopark inşaatı için adres gösterilen Küçük Mehmetler Köyü’ndeki alanın hala tahsisinin gerçekleşmediği iddiası kamuoyunda yeni bir tartışma yaratırken şimdi altyapı ihalesini alan Düzce Belediyesi'nin şirketlerinden YEYPAŞ'a aktarılan paranın akıbeti sorgulanıyor.

 

TÜRKAN "ARAŞTIRMA" TALEP ETTİ

Düzce TSO Meclis Üyesi Bilal Türkan'ın araştırma talep etmesi ile tekrar gündeme taşınan Düzce Teknopark Projesi için yer kesinleşmeden para aktarımı yapıldığı iddiası, uzayıp giden süreç hakkında oluşan endişeleri de gün yüzüne çıkardı.

 

İŞTE DÜZCE TEKNOPARK YÖNETİMİ

Konuralp Kampüsü'nde geçici bir yapıda hizmet veren Düzce Teknopark'ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: