Geçtiğimiz hafta Konuralp ile ilgili gelişmeleri yerinde incelemek için Ankara'ya giden ve ilk müjdeli haberi Konuralp'e getiren Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Danıştay'ın son toplantısını saat 16.00 sıralarında gerçekleştirdiğini ve kararın, 29 Aralık 2008 Pazartesi ya da en geç Salı günü açıklanacağını söyledi.

Konuralp'i incelemeye gelen bilirkişi heyetinin belde kalması yönünde rapor vermesinin ardından, Konuralp'te yaşanan bayram havasının Pazartesi günü şölene dönüşeceğini belirten Aykut, “ Danıştay'ın kararını açıklamasından sonra yer yerinden oynayacak. Bütün Konuralp'i havai fişeklerle aydınlatacağız.” dedi.

Danıştay'ın yaptığı toplantının ardından kararını Pazartesi ya da en geç Salı günü açıklayacağını vurgulayan Aykut, asıl kutlamaların o günden sonra yapılacağını ve Konuralp halkının bunu hakkettiğini dile getirdi. Uzun süredir devam eden Konuralp davasında sona yaklaşılırken, Danıştay'ın belde olarak kalması yönünde karar vermesi halinde Konuralp'te nasıl bir havanın hakim olacağı verilecek kararın ardından belli olacak.