Bu yıl Düzce'de yapılan 17. Yerel Medya Eğitim Semineri bugün Hizel Otel'de düzenlenen programla başladı, Seminere Düzce ile birlikte Bolu, Zonguldak, Sakarya, Koaeli'nden de yaklaşık 150 basın mensubu katılırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de seminerde 6 basın mensubu yer aldı. Seminerde Düzce protokolünden Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel de hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, yerel medyanın önemine ve yaşanan sorunlara değinerek, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“En büyük sıkıntı yetişmiş eleman.”

Yerel medyanın en büyük eksiğinin yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu söyleyen Melek,"Teknik yeterliliğe baktığımızda yerel medya, beklenenin altında olanağa sahip olmasına rağmen bizler umutluyuz. Yerel medyada tirajın yükselmesi, ülkemizde basın yayının hedeflenen yere gelmesi için gazetecilik mesleği özendirilmelidir. Yerel Medya Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü için çok önemli bir yer tutmaktadır"dedi.

“Yerel medyanın önemini biliyoruz.”

Seminer öncesi açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç'ta yerel medyanın önemine değinerek, “Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerel medyanın önemi de artmaktadır. Yerel gelişmeler için yerel medyanın ele aldığı konular büyük önem taşıyor. Bu nedenle düzenlenen bu tür seminerler ile yerel bazda eğitim de sağlanmış oluyor.” şeklinde konuştu.

“Basın 4. kuvvet.”

Basının 4. kuvvet olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Bayram ise “Yerel basın yerel anlamda haber iletmedir. Yerel basın yaptığı haberlerle yerelin sesi anlamına gelmektedir. Bu gibi etkinliklerle de basının bilgilenmesi sağlanmaktadır. Bu nedenle yerel anlamda yapılan bu seminerlere katılım da çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.
Seminer öncesinde Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü ve Düzce Gazeteciler Derneği Başkanı Erol Tayhan da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından “Türk Basını (1830-1938) ve Yerel Medya” adlı fotoğraf sergisinin Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından açılışı gerçekleştirildi.

Düzce’nin yanı sıra Bolu, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli il ve ilçelerinden yaklaşık 150 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 6 medya mensubunun yanı sıra, Türkiye’de yerleşik 3 yabancı basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen seminer iki gün sürecek ve ikinci gün Düzce'nin turistik bölgeleri gezilecek.