Özellikle Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve TSO Başkanı Metin Büyük arasındaki tartışmayla patlak veren ve uzun süre kamuouyunu meşgul eden Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili değişik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz konuyla ilgili açıklama yapmış, “OSB konusunda MHP savcılığa dava açmayacaksa ben açarım” demişti. Yılmaz'ın açıklamalarına MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'dan açıklama geldi.

"Birkaç gün sonra gerekli açıklamayı yapacağım."

Ilgaz, “Sayın Metin Büyük'ün açıklamalarının ardından benim bu konuyla ilgili alakam olmadığını belirtmiştim ve basın karşısında açtığım davanın örneklerini göstermiştim. Bu konuda Başsavcılıktan randevu alıp açılan davanın akıbetini öğreneceğim. Ayrıca Vali Bülent Kılınç'la da görüştüm. Orada bekleyen iki dilekçemde var. Bu dilekçeler elime ulaştıktan sonra gerekli açıklamaları yapacağım. Mustafa Yılmaz'da OSB'ye suç duyurusunda bulunmuş. Yönetime suç duyurusunda bulunulmaz. Gereken neyse o yapılır.” şeklinde konuştu.

"Yapılan bu açıklama demokrasi kültürüne bir saygısızlıktır."

Geçtiğmiz günlerde Düzce'ye geldiği sırada yaptığı “Ak Parti başpehlivandır. Diğer partilerin alacağı oylar, Ak Parti'nin aldığı oyların yarısı etmez.” açıklamasıyla gündeme gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'yı da eleştiren Ilgaz, “Yapılan bu açıklama demokrasi kültürüne bir saygısızlıktır. Vatandaşın görüşüne yapılan bir saygısızlıktır. Öyle ahkam kesmeyle olmuyor. Bugün hangi Milletvekili, hangi parti üyesi bir köye gidip köylünün sorunlarını dinleyebiliyor. Çetinkaya'da böyle boş konuşacağına köylere giderek fındık üreticisiyle konuşsun bakalım konuşabiliyor mu ?” ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimlerde yer yerinden oynayacak."

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Ilgaz, “ Yaşanan deprem gibi yerel seçimlerde de yer yerinden oynayacak. İşte o zaman görüşeceğiz. MHP'nin seçimlerdeki başarısı ortaya çıkacak.” dedi.