Bayram öncelikle dün yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi ve “Hepimiz biliyoruz ki; hiçbir ülke teröre boyun eğmemiştir, Türkiye güçlü bir ülkedir ve terör asla amacına ulaşamayacaktır.” Dedi.

Bayram konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin en genç ili, doğa zengini, turizm cenneti Düzcemiz’de sizleri konuk ettiğimiz için çok mutluyuz. Bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Üyesi bulunduğumuz UCLG, Demokratik Yerel Yönetimin dünya ölçeğinde “birleşik sesi”’dir. Tüzüğünde belirtilen amaçlar ve görevleri içinde demokrasi ve yerel özerklik çatısı altında yerel yönetim standardını belirlemek de vardır. 2010 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Yönetim Kurulu tarafından Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Ombudsmanı olarak seçilmemle birlikte uluslararası düzeyde ombudsmanlık kurumunun gelişmesi konusunda önemli bir adım daha atılmış oldu. Düzce kentinin ev sahipliği yaptığı bu toplantının özelde UCLG-MEWA Ombudsmanlığı’nın altyapısının tamamlanması sürecine genelde ise yerel yönetim ombudsmanlığının gelişmesine birçok yönden destek olacağını söyleyebiliriz.”

Topbaş katılamadı

Toplantıya katılması beklenen ancak dün yaşanan terör saldırısı nedeniyle katılamayan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine toplantıya katılan Ahmet Selami yaptığı konuşmada “dün verdiğimiz şehitlerden sonra baş sağlığı diliyorum. Ben bunun son olmasını diliyorum. Belediyeler halka bitişik olan yönetimlerdir bu nedenle daha açık daha şeffaf olan hizmetleri yapmalıyız. Kamu sektörünün güvenirliliğini temin etmek bizim en önemli görevimiz. Birleşmiş kentler ve yerel yönetimler 160 aşkın büyük küçük ülkeyi temsil etmektedir. Yere yönetimlerin sorunları benzerlik taşıyor. İstihdam çevre ulaşım yenilik anlayışındalar. Aynı ruh halini yaşıyoruz. Gerekli kaynaklardan yoksun olduğumuz sürece sorumluluğu üstlenmek zorundayız. 2025 itibari ile Çin’de 5 mega kent olacağı söyleniyor.” şeklinde konuştu.

Kamu denetçiliği açısından önemli toplantı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Üyesi Aydın Güner toplantının başında yaptığı konuşmada, bazı katılımcıların bu toplantıların eksik olduğunu düşündüklerini söyleyerek, “Katılanlar tüm yerel yönetimlerin yöneticileridir. Konunun uluslararası boyutu katılımcılara büyük onur vermektedir. Bazı ülkelerin ombudsmanlık görevlerini yapan insanlar bulunmaktadır. Kamu denetçiliği müessesi açısından önemli bir toplantıdır.” Dedi.

Haber; R. BAL