Memur Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, helal gıda konusunda yarın akşam Memur Sen’in organize ettiği bir konferans verileceğini söyleyerek, bazı gıdaların halkın sağlığını tehlikeye soktuğunu belirtti.
“konumuz helal gıda. Genellikle bu konu birçok ilde gündeme geldi ama Düzce de gündeme gelmedi. Çok önemli bir konu insanlar ne yediklerini, ne içtiklerini bilmez bir hale geldiler. Helal mi haram mı olduğunu dahi bilmiyoruz. Yaptığımız kısa bir araştırmada öyle şeylerle karşılaştık ki Düzcelilerle bu konu hakkında helal gıda konferansı düzenleme kararı verdik. Yediğimizin, içtiklerimizin içinde domuz kemiğinden üretilen jelatinleri, insan kılından üretilen kimyasal maddeleri görünce içimiz sızladı. hamurun içine kolay işlenebilmesi için domuz kılından insan saçından üretilen bir kimyasal katıldığını görüyoruz. Obezitenin arttığını ismini bilmediğimiz hastalıkların çıktığını görmekteyiz. Yarın akşam tüm Düzcelileri konunun uzmanı Türkiye helal gıda sertifikası veren GİMDES’in başkan yardımcısı Düzcelileri aydınlatacak. Özellikle çocukların beslenmesiyle yakından alakadar olan anneleri buraya çağırıyoruz. Bu amaçla yarın akşam saat 19:30da çocuklarını ve kendi sağlığını ve dinini önemseyen herkesi il müftülüğü konferans salonuna bekliyoruz.”
Herkes rant peşinde
Kılıç İnönü Parkına yapılan muhtarlık binası ile ilgili açıklamada bulunurken, “ herkes rant peşinde” diyerek, İnönü parkının eski cazibesini yitirdiğini, ailelerin hafta sonlarını geçirecek yeşil alan bulamayacaklarını söyledi.
“Düzcemiz hep yeşil Düzce olarak adlandırılır. Maalesef yeşil kalmadı. Şu anda İnönü parkı diye bir park yok. Nüfusumuz 150 bini buldu ama, insanların hafta sonu dinlenebileceği alanlar kalmadı. Yanı başımızda fidanlık arazisi var orası değerlendirilebilir, kent ormanı yapılabilir, maalesef Düzcelimizin yeşil alanı kalmadı. Herkesin şehir içinde rant peşinde olmasını görmek bizi de üzüyor. İnönü parkında birbirine girmiş binalar oluşmaya başladı. İnönü parkı diye de bir yer kalmayacak eski cazibesini yitirecek. Arkasında boş alanlar var, niye parkın içinde yapılmasında ısrar ediliyor anlamış değilim, insanlar artık ilgi göstermeyecek oraya yatırım yapanlar da bir süre sonra zarar ederler. İnsanlar dar bir alana sıkışmış yeşil alanı istemeyecekler.”  

Haber: H. İŞCAN