TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilciliği 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısyla yaptıkları açıklamada Taksim Gezi parkında yaşanan olaylara dikkat çekti. Düzce temsilcisi Zeyneti Bayri Ünal, açıklamasının başında "İktidar tarafından kullanılan hoyratça güç gösterisine karşı yılmadan direnen, doğaya yaşama ve Taksim'e sahip çıkan yürekli vatandaşlarımızı kutluyoruz" dedi.

 
Ünal, Görece kutlamalar ve sembolik etkinliklerin yanı sıra çevre adına yaşamın talanının devam ettiğini öne sürdü.
 
Sözde demokrasi vaatleri, tüketimi dönük ekonomi modelleri, sermeye çevreleri ve siyasi iktidar; kent ortamları, doğal ve kültürel çevreyi, ormanları, tarım alanlarını ve kıyıları yağma ve taşana açan ya da yönetmelikleri toplumsal muhalefete rağmen hızla geçiyor meclisten. Kurumsal ve idari yağısı sürekli değişen Çevre ve Şehircilik bakanlığı; bugün çevreyi yapılaşmanın tekeline ve betonlara gömmek isteyen anlayışın bir aracı durumunda. Ben yaptım oldu dayatması her alanda olduğu gibi bilimsel ve teknik konularda da yapılıyor. Meslek alanımız akıl dışı biçimde piyasalaşıyor. HES adı ile derelerimiz, suyumuz ve yaşam alanlarımız gaspediliyor."dedi.
 
5 Haziran kutlama değil uyarı ve mücadele günü olduğunu belirten Ünal, " yaşanabilir bir dünya ve ülke özlemi ile mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız"ifadelerini kullandı.
 
 

Ünal, tıpkı Taksim Gezi parkında yaşananlar gibi Düzce'de de yeşil alanların gasp edildiğine dikkat çekerek " halkın parkları maalesef Düzce'de yok. Yeşil alanlar son derece kıt bir kent."dedi.

Haber; S. KAŞKIR