Ocak ayında yapılan valiler zirvesinde kararlaştırılan Ağaçlandırma seferberliği için çalışmalar devam ediyor. Düzce'de seferberlik kapsamında TEM otoyolunun çevresindeki boşluklar hedef alınırken, 2012 yılına kadar 2 milyon 300 Bin hektarlık bir alanın ağaçlandırılmasının planlandığı bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Küresel ısınmaya karşı alınacak en önemli önlemin ağaçlandırma seferberliği olduğunu, başlatılan Milli Ağaçlandırma seferberliği ile 2012 yılına kadar 2 Milyon 300 Bin hektarlık bir alanın ağaçlandırılacağını, bu alanın Belçika'nın yüzölçümüne yakın bir zaman olduğunu söyledi. Her altı ayda bir değerlendirme toplantısı yapıldığını söyleyen Eroğlu, ilk altı ay toplantısında hedefin aşıldığını ifade etti.

Açıklamasında Aerazöz, tesisat ve yangın ihbar sistemlerinin kurulması ile ilgili çalışmalarda önemli mesafe alındığını belirten Eroğlu, çalışmaların sürdüğünü de söyledi.

Bilindiği gibi Ocak ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların tamamının katılımı ile gerçekleştirilen Valiler Zirvesi ile başlayan kampanyada, Düzce'de TEM otoyolunun çevresindeki boş alanların ağaçlandırılması gündeme gelmişti.

.