1999 yılında yaşanan iki büyük depremde orta hasar alan Azmimilli Mahallesi’nde ki Yeşil Camii, geçtiğimiz yıl içerisinde yıkılarak yerine yenisi yapılmıştı. On ay gibi kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanan camii, Kasım 2011’de tekrar halkın hizmetine açılmıştı.

 

Bugün ise Yeşil Camii’nin resmi açılışı yapıldı. Kur’an-ı Kerim okunarak başlanan cami açılışına Vali Adnan Yılmaz, Vali yardımcısı İlhan Turgut, Milletvekili Fevai Arslan, Belediye Başkanı İsmail Bayram, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İl Müftüsü Selami Emen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılışta konuşan Vali Adnan Yılmaz, depremde hasar gören camiinin yeniden kısa bir süre içerisinde yapılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Sizlerle her şeye varım” diyerek Düzcelilere seslendi.

 

"Camiler ve din görevlileri haftasını yaşıyoruz. Depremin acısını yaşamış kardeşlerimiz hasarlı camiinin içine girip ibadet yapamaz. Sizleri tebrik ediyorum. Bu camiinin röntgenini çekip yerine yenisini yapmışsınız. Hem de kısa bir sürede. İşte bu Düzce’ye örnek bir çalışma. Kentsel dönüşüm gibi bayram ve şölenle tehlikeli durumu ortadan kaldırmak hepimize yakışır. Düzceliler rol, model ister. Örnek ister siz örneği beraberlik içerisinde yaptınız. Kim demiş ki yapamayız edemeyiz diye. Orta hasarlı binalarımız var. Kim sorumluysa kaçamak yok. Herkes sorumlu. Ben de sorumluyum böyle binalarımızı böyle örneklerle yapalım.”

 

Caminin yapımında ki desteklerinden dolayı Yeşil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan teşekkür plaketi Vali Adnan Yılmaz tarafından Belediye Başkanı İsmail Bayram’a verildi.

 

Kurdele kesiminin ardından protokol Cuma namazını Yeşil Camii de kıldı.