Düzce’nin eski kimliğine kavuşması ve “Yeşil Düzce” hüviyetini yeniden kazanması amacıyla kurulan aşamaları tamamlanan Yeşil Düzce Derneği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Dernek Başkanı olarak görev yapacak olan Haluk Velioğlu, derneğin kurucu üyeleri Düzce Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu ve Nurver Özcan ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Düzce’nin tarih boyunca ‘Yeşil Düzce’ olarak anıldığını söyleyen Velioğlu, günümüzde Düzce’yi artık ‘Yeşil Düzce’ olarak ifade edilmediğini söyledi.
Düzce’nin yeşiliyle beraber nefes alacağı havanın da kalmadığını belirten Velioğlu, derneklerinin kuruluş amaçlarıyla ilgili şunları kaydetti:

“Düzce hava kirliliğinde Türkiye’de Iğdır ile birlikte birinci sıraya geçti. Yıllardır böyle olduğu halde, hiçbir şey yapılmadı, yapmadık. Oysa Ankara bir zamanlar en çok hava kirliliğiyle anılırken şimdi Ankaralılar temiz havada yaşıyor. Bu anlamda hava kirliliği sorunumuz çözülmez değil. Sularımızın kirliliğini, tarım topraklarımızın yok edildiğini görüyoruz ama boyutlarını henüz bilmiyoruz. Peki, ne olacak Düzce’nin bu hali? Düzce’nin çıkış yolunu, yine Düzce’de yaşayanlar bulacak. Yeşil Düzce Derneği Düzce’nin yeniden yeşil olması için, tüm Düzce’de yaşayanların temiz havada bir araya getirmek için kuruldu. Düzce’nin çevre açısından doğruları ve ihtiyaçları ortak paydamızdır. Bu anlamda tüm partilerin, kitle örgütlerinin, yurttaşların desteğine, güç birliğine ihtiyacımız var. Fakat hiçbir siyasi partinin yanında veya karşısında değiliz. Sadece kınayan, protesto eden değil, çözüm öneren bir dernek olacağız. Düzce’yi kirleten kişi ve kuruluşlara, Düzce’nin kirlenmesine göz yuman, görevini yapmayan yönetici ve sorumlulara hoşgörülü olmayacağız. Ortak akıl oluşturacağız. Ortak çözüm bulacağız.”