Yeşilay Düzce Şubesi Başkanı Hayati Eğilmez, Öncü TV’nin Cedidiye Mahallesi Göksel Sokak’ta bulunan yayın binasını ziyaretinde Yeşilay’ın 98.yıldönümü olması dolayısıyla Öncü Haber mikrofonuna konuştu.

“Herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz”
“Yeşilaycı Olmak İçin Bir Nedenim Var” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay haftası nedeniyle Düzce’de yapılacak etkinliklere ilişkin bilgilendirmede bulunan Eğilmez şunları kaydetti:

“Yeşilay’ın 98.yıl dönümü. Tüm ülkede aynı zamanda kutlanıyor. İlimizde yapılacak bu etkinliklerin içinde birincisi stant açmak; Avni Akyol Parkı’nda bizim broşürlerimiz var, çeşitli baskılarımız var. Hem onları ailelere dağıtmak hem de bir farkındalık oluşturmak. Buradaki en önemli konu, şehir içinde olmaz, ikinci bir konu; yarın da (2 Mart)  saat 14.30’da valimizin başkanlığında yine bir yürüyüşümüz var, bisiklet turumuz var. Herkesi biz buraya davet ediyoruz. Bağımlılıkla mücadelede bir farkındalık oluşturmak için herkesi davet ediyoruz. Üçüncü etkinliğimiz ise Üniversitemizde olacak. Öğrencilere bağımlılıkla mücadeleyi anlatacağız.”

Şehir merkezindeki Kent Park’ın içerisinde bulunan YEDAM’a bağımlılığı olan kişileri davet eden Eğilmez, Kaynaşlı’da kurulması planlanan ve bağımlılıkla mücadelede önemli bir merkez haline gelmesi beklenen rehabilitasyon ve kamp merkeziyle ilgili de bilgiler verdi.

“Türkiye’de kurulacak ikinci merkez”
Eğilmez, Kaynaşlı Yaylagöl’de gençlere yönelik yapılacak rehabilitasyon ve kamp merkezi geçtiğimiz haftalarda protokolünün imzalandığını kaydederek şu ifadelerde bulundu:

“Hem Sağlık Bakanlığı’yla hem de Gençlik Spor Bakanlığı’yla iletişimlerimiz sürüyor. Burada güzel bir merkez oluşacak. Kaynaşlı Belediyemiz de buraya bir teleferik düşünüyor ki 12 ay boyunca hem gençlerin kamp merkezi olsun hem de dolaşım merkezi olsun. Bağımlılar hem çevreden uzaklaşsın hem de gençlerimiz spor yapsın diye. Burada yürüyüş alanları olacak, spor alanları olacak onun haricinde 250 metre kadar bir kır kahvesi olacak, 250 metre kadar kır lokantası, el emeğini değerlendirme adına bağımlıların yapmış olduğu elişlerinin satış yeri olacak ve bir de büfemiz olacak. Bunlar tamamen Yeşilay’ın hizmetinde olanlar. Onun haricinde bakanlığın yaptığı ağaçtan bungalov tipi evler olacak. O evlerde de hem öğrenciler, hem spor yapanlar, hem de bağımlılıktan uzaklaşmak isteyenler kalacak. Bir rehabilitasyon merkezi olacak. Bunun çalışmalarını da yapıyoruz Düzce ili olarak. Bu Türkiye’de ikinci. Bir tanesi Antalya Serik’de. Sayın Valimiz çok destek veriyor, Cumhurbaşkanımız çok destek veriyor. Bakanlarımız, bütün siyasilerimiz de bunun üzerindeki çalışmalarını devam ettiriyorlar.”

“2 yıl içerisinde bitecek”
Son olarak yaklaşık 2 yıl içerisinde bitmesi planlanan merkez için ilk kazmanın Mayıs ayında vurulacağını ifade eden Eğilmez, “Genişletme çalışmaları olacak mevcut yerde. Onun haricinde yol, su ve elektriğinin İl Genel Meclisimizle beraber, Kaynaşlı Belediyemizle beraber alt yapısı bittikten sonra evleri yapıp alanları genişletilmiş olacak” diye konuştu.  

Haber: Ö. YILMAZ