Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Yeşilaycı olmak için bir nedenim var” konseptiyle kutlanacak olan Yeşilay Haftası Düzce’de de etkinliklerle başladı. 1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce’de de bir yürüyüş düzenlendi.
Farkındalık yaratmak amacıyla Düzce Belediyesi meydanından başlayan yürüyüşe İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mutafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Ali Dilber, Yeşilay Düzce Şubesi Başkanı Hayati Eğilmez, Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Yeşilaycılar ve vatandaşlar katıldı.



“Amacımız farkındalık oluşturmak”
Anıtpark Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı şunları kaydetti:

 “1 hafta sürecek olan etkinliklerimizi başlattık. Cedidiye Camisinde kılınan Cuma namazının ardından buraya kadar yürüdük. İlimizde Yeşilay artık daha aktif olarak çalışmaya başladı. 2 ay önce ilk adım merkezini YEDAM’ı oluşturduk. Ayrıca Kaynaşlı’da Yeşilay Başkanlığıyla birlikte bir gençlik kampının hazırlıklarına başladık. Tabii burada amacımız farkındalık oluşturmak. Gençlere bu konuda güveniyoruz. Yeşilay da bu kervanın olmazsa olmaz baş unsurlarından bir tanesi.”



“Şehitlerimizden dolayı bisiklet turunu iptal ettik”
Şehitlere rahmet, gazilere de acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Yeşilay Düzce Şubesi Başkanı Hayati Eğilmez ise “1-7 Mart Yeşilay’ın etkinlikleri var. Şehitlerimizden dolayı bisiklet turunu iptal ettik. Müzik olmasın, kimse üzülmesin diye. 7 Mart’ta da üniversite bir konferansımız var. Herkesi bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Etkinlik Anıtpark Meydanı’nda katılımcılara kurabiye ve içecek dağıtımıyla son buldu.

Haber: H. GÜRSOY