Belediye’nin, kendilerinin de aralarında olduğu 11 köyü mücavir alana dahil etme niyetinde olduğunu duyan Yeşilçam Köyü sakinleri bugün muhtarlık önünde toplandı. Köy sakinlerinin bir çoğu, bir yandan Belediye’nin verdiği hizmetten memnun olmadığını söylerken, bir yandan da Belediyeye dahil olduklarında ödeyecekleri vergilerden korktuklarını belirtti.

 Çöp toplamak hizmet mi?
Köyde yaşayan vatandaşlardan biri mücavir alana dahil edilen yerlerin hizmet görmediğini savunarak kendilerinin de istemediğini, bunun için imza topladıklarını dile getirdi.
“Bu yollar yapıldı, çevre yolları yapıldı burası yapılmadı. Daha önceden mücavir alana dahil edilen yerler, üvey evlat muamelesi görüyor. Hizmet yok, arada bir çöp kamyonu uğruyorsa bu hizmet midir? Benim için köy hayatı daha iyi, imza topladık 300’ü geçer.”

 

Yine Belediyenin iyi hizmet vermediğini savunan diğer bir vatandaş ise, Belediyeye geçilirse 2b arazilerini daha pahalıya alacaklarını ve hayvanlarını otlatamayacaklarını söyledi.
“Biz köyümüzün belediyeye girmesini istemiyoruz, burada çok vatandaş mağdur durumda inşaata başlamış, vatandaşın belediyeye verecek parası yok. Burası orman köyüydü, Belediye hizmet veremiyor. 2b arazileri var, bu Belediyeye geçerse arazileri daha pahalıya alacağız. Hayvan konusu da var, hayvanlarımızı köyün meralarında otlatıyoruz, Belediyeye girersek hayvanları ahırdan çıkartamayacağız.”

 

 

Sıkıntı artar endişesi

Çocuğunun servis ücretini ödeyemediğini dile getiren vatandaş, Belediyeye girerse geçim kaynağı olan hayvanların 600 TL ahır parasını ödeyemeyeceğini belirtti.
“Ben 50 yaşında bir insanım fabrikaya gitsem kimse beni işe almaz, ben bir şekilde ayakta durmak zorundayız. Biz girmek istemiyoruz, Belediyeye girersek çok zor durumda kalacağız, 2b arazileri imar iskan işlerinde yeterince zora girdik. İnek bakmak zorundayız, 600 TL ahır parası istiyorlarmış, ben çocuğumun 100 TL servis parasını veremiyorum, 600 lirayı nasıl vereceğim. Biz orman köylüsüyüz, muhtarımız ve biz kendi yolumuzu kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz, Belediyenin geldiği yerleri de görüyoruz, bizim yolumuzdan daha kötü. Biz Belediyeye girmek istemiyoruz, zaten köyün yarısını Belediyenin mücavir alanına almış yarısını almamış.”

 

Köyde yaşayan herkesin imza kampanyasına katılacağını söyleyen Yeşilçamlılar, belediyeye geçilirse daha büyük sıkıntılar yaşayacakları endişesini taşıyorlar.
“Tavuk çiftlikleri var, bunlara ruhsat verilmiş Belediye girince bu çiftliklerde de sorun çıkacak. Belediye’den adam çağırıyoruz ben bunu almam diyor, köy olduğumuz halde sıkıntılar yaşıyoruz, artık Belediye olunca daha büyük sıkıntılar yaşayacağız. Zaten köyün yüzde 98’i imza attı, yüzde 100 olacak.”

Haber: S. YANAR