Gümüşova Yeşilyayla halkının gözüne bir süredir uyku girmiyor. Köye açılmak istenen bazalt ocağı, bölge halkını tedirgin ediyor. Köylerinde taşocağı istemeyen Yeşilyaylalılar konuyla ilgili çekincelerini içeren yazıyı Gümüşova Kaymakamlığı'na ileterek taş ocağı girişiminin engellenmesini istekleri öğrenildi.
Yeşilyayla Köyü Muhtarı Erdoğan Başkoç imzasıyla iletilen yazıda, taş ocağı açılmak istenen alanın çoğunluğu gürgen, meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı devlet ormanı olduğuna dikkat çekilerek "tabiat varlıklarının dengesi bozulacağından Yeşilyayla köyü halkı olarak bu faaliyete kesinlikle karşıyız" ifadeleri kullanıldı.
'Kaybolan huzurumuzu geri verin'
Söz konusu yazıda bölgede, geyik başta olmak üzere çok sayıda yaban hayvanı yaşadığı ve madencilik faaliyeti için kullanılacak nakliye güzergahının köy ve tarım arazileri içinden geçtiği belirtilerek yöre halkının büyük zarar göreceği vurgulandı. Bazalt taşı çıkartmak için kullanılacak dinamitlerin yaratacağı etkiye de dikkat çekilen yazıda, "Bölgede büyük çapta arıcılık faaliyeti yürütülmektedir. Eğer ocak açılacak olursa arıcılık sona erecektir. Bazalt taşı, alternatifi olmayan bir malzeme değildir. Çevreye ve yaşam kalitesine zarar vermeyecek bir başka yerden çıkartılması daha isabetli olacaktır. Bu faaliyetin başlaması, köyümüz ve çevre köylerimizde hayat standardımızı yok edecek, nesillerimizin geleceğini mahvedecektir. Bu faaliyete engel olunması ve kaybolan huzurumuzun acilen bize geri verilmesini talep ediyoruz" denildi.

Haber: S. KAŞKIR