26 Nisan 2010 tarihinde teroristlerce kurulan hain pusuda ağır yaralanan ve iki gözünü kaybeden Düzceli Gazi Erdem Ay, “ Asla gözlerimi kaybettiğimden dolayı isyan etmedim. Allahım niye ben? demedim” dedi.

Ay, “Bu vatanı, Kurtuluş savaşında Çanakkale'de şehit olmuş dedelerimizden emanet aldık. Asla böldürmeyiz” diyerek Türk Askeri'nin vatan ve millet için canını vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Bundan tam 1 yıl önce Giresun Dereli'de terör örgütünün kurduğu hain tuzakta mayın patlaması sonucu bir başçavuş şehit olmuş, üç er yaralanmıştı.Yaralanan üç askerden birinin Düzceli Erdem Ay olduğu öğrenilmiş ve bu haber hem tüm Düzce'nin yüreğine hem de Ay'ın baba ocağına ateş düşürmüştü. Vatani görevini yaparken o gün silah arkadaşlarıyla birlikte düştüğü hain tuzakta ağır yaralanan Erdem Ay, o günkü ve şimdiki hissettiklerini açıklarken hala yüreği titriyor. İki gözünü kaybetmesine rağmen, iyileşmesi halinde seve seve askere geri dönmek istediğini söyleyen Ay, “ Bu mertebeye erişmek herkese kısmet olmaz. Vatanım ve milletim uğruna her zaman canımı vermeye hazırım.” dedi.

“Yeter ki bu vatan bölünmesin”

Hain pusuda ağır yaralandıktan sonra önce Trabzona ardından Ankara GATA'ya getirilen Erdem Ay, tedavisinin 60 gün sürdüğünü söyleyerek o günleri şöyle anlattı. “ Mayının patlamasıyla birlikte yere düştüğüm andan itibaren ve 60 günlük tedavi sürecinde hiçbir şey hatırlamıyorum. O 60 günün sonunda kendime geldiğimde gözlerimi kaybettiğimi anldım. Ancak asla gözlerimi kaybettiğimden dolayı isyan etmedim. Allahım niye ben demedim. Çünkü bu şerefli mertebeye ulaşmak herkese kısmet olmaz. Biz Türk Milleti için askerlik peygamber ocağıdır. Vatan borcu namus borcu diyen bizden başka millet yoktur. Askere evlatlarını düğünlerle uğurlayan başka millet yoktur.Vatan ve millet için keşke şehit olsaydım.Bugün gözlerimde protez var. Eğer mümkün olsa tedavi olsam, gözlerim görse yine seve seve vatanım için askere gider hainlerle mücadele ederim. Benim tek gücüme giden bizi arkamızdan vurarak tuzak kuruyorlar. Çıksınlar karşımıza onlarla göğüs göğüse mücadele edelim.Şehit olalım.Gazi olalım. Yeter ki bu vatan bölünmesin, milletimin kılına zarar gelmesin.”

“Gazilik bir onurdur”

Vatan uğruna şehit ve gazi olmanın büyük onur olduğunu söyleyen Erdem Ay, hafızasından silmediği ve asla silemeyeceğini söylediği bu olay yaşandığında sözlüymüş. 6 aylık tedavisi tamamlandıktan sonra sevdiği kız ile nişanlanan Ay, yakında dünya evine girecek olmanın heyecanını da yaşıyor. 

Haber; H. İŞCAN