Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından rutin olarak yapılan ve aylık faaliyetleri içeren bilgilendirme kapsamında 2016 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılan icraatlar açıklandı. İl Müdürü Harun Kabaoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bitki ve ağaçlarda tahribata yol açan zararlılar ve hayvanlarda görülen bulaşıcı hastalıklara karşı verilen mücadele öne çıktı. Düzce'nin köylerinde başlayarak artık şehre kadar inen ve dut ile fındık başta olmak üzere ağaçlara verdiği zarar yüzünden üreticilerin kabusu haline dönüşen Amerikan Beyaz Kelebeği'ne karşı yürütülen çalışmalara ilişkin verdiği bilgide, Ağustos ayında 2. döle karşı merkez ilçedeki 44 köy ve mahalleye 250 paket ve 4 ilçeye de 220 paket ilaç dağıtılmak suretiyle mücadeleye katkı sağlandığını ifade etti.

Geride kalan ay, hayvancılık faaliyetleri açısından da hareketli geçti. Kurban Bayramı'nın yaklaşması sebebiyle Ağustos ayında 2016 Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası'nın hız kazandığını belirten Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, “6 bin 500 büyükbaş hayvana şap aşısı yapılmıştır. Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapılmış herhangi bulaşıcı hastalığa rastlanmamış ayrıca hayvan pazarındaki hayvan nakil işlemleri de yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kabaoğlu ayrıca her ay aylık faaliyet raporuna yansıyan ısırık vakalarına da değindi. Düzce'de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 68 adet ısırık vakası olduğunu belirten Kabaoğlu, köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındığını ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediğini kaydetti.