Minibüs şoförleri son günlerde şikayetlerde bulunarak Y belgelerinin D4 belgesine çevrilmesi için başvurduklarını fakat Ulaştırma Bakanlığı’nın belgeleri çevirme işlemlerini 30 Aralık tarihine kadar durdurduğunu ifade ettiler. Taşımacılık yaparken polisin kendilerine belge sorduğunu ve D4 belgesi olmayanlara ceza kestiğini öne sürdüler.

Bunun üzerine mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, sürücü sattığı araçtan aynı koltuklu veya daha düşük koltuklu araç alırsa bu yetki belgesini alabilir.

“Y Türü yetki belgesine sahip bir taşımacı aracını sattığı takdirde, sattığı aracın koltuk sayısı kadar ve ya daha az koltuğu olan başka bir araç alarak, 31 Ekim tarihine kadar Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne müracaat etmek suretiyle belgesini D4 belgesi ile değiştirebilmektedir. Daha önce mevcut Y türü yetki belgesi olan aracın, eğer aracını sattıysa bizim yanımıza gelsin, bununla ilgili hangi yollara başvuracağını biz tarif edelim. O yollarla ilgili trafik komisyonlarında ve ilgili ulaştırma bakanı ile yol gösterelim ve bizden aldığı bilgilerden istifade etsinler, ceza yemesinler.”

Haber; A. N. KAYA