Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu Başkan Yardımcısı Salih Keskinli başkanlığında yapıldı.  2017 performans ve bütçesi ile gelir tarfiesinin gündeme alındığı toplantıda, belediyeye ait YEYPAŞ ve İNTAŞ şirketleri için sermaye artırımı ve belediye çalışmaları için kredi alınması görüşüldü.

Belediye çalışmaları ve projeler için 13 milyon lira istendi
Belediyenin Sarayyeri Mahallesinde 18 hektarlık alana yapmayı planladığı film platosu projesi için 6 milyon lira, kamulaştırma işlemlerine ise 7 milyon lira olmak üzere İller Bankasından toplam 13 milyon lira kredi alınarak Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yetki verilmesi  görüşüldü. Talep, görüşülmek üzere oybirliği ile bütçe komisyonuna havale edildi.

İki şirket için 11 milyon lira sermaye artırımı talep edildi
Belediye bünyesinde faaliyet gösteren YEYPAŞ ve İNTAŞ şirketlerinin borçlarını ödeme zorluğu yaşaması nedeniyle ticaretini sağlıklı yapabilmesi gerekçesiyle sermaye artırımı talep edildi. 1 milyon 812 bin 500 lira sermayesi bulunan İNTAŞ’ın sermayesinin 6 milyon lira artırılarak 7 milyon 812 bin 500 liraya çıkarılması, mevcut sermayesi  1 milyon 312 bin 500 lira YEYPAŞ şirketinin sermayesinin ise 5 milyon lira artırılarak 6 milyon 312 bin 500 liraya çıkarılması istendi. Sermaye artırım talepleri, oyçokluğu ile kabul edilerek bütçe komisyonuna havale edildi.

Ödeme güçlüğüne nasıl düştüklerini anlatsınlar
MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu, her iki şirketin müdürlerinden meclisi bilgilendirme taleplerine aylardır yanıt alamadıklarını belirterek, müdürlerin şirketleri ödeme güçlüklerine nasıl düştüklerini ifade etmeleri gerektiğini söyledi.