Düzce Belediyesinin yan kuruluşu olarak faaliyet gösteren YEYPAŞ firmasının Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen ihalelerin büyük bölümüne tek başına girmesi, TSO Başkanı Metin Büyük'ün tepkisine neden oldu.

Çevre çiti yapımından, çevre düzenlemesi ve giriş çıkışların inşaatı gibi pek çok ihaleye tek başına giren Yeypaş, rakipsiz olarak girdiği ihaleleri geçerli fiyattan küçük eksiltmeler yaparak alabiliyordu. Üstlendiği işlerin büyük bölümünü kendi olanakları ile yapmayan Yeypaş, ihale kapsamındaki işleri bağlantılı olduğu firmalara dağıtma yolunu tercih ediyordu. Firma bu sayede sınırlı bir eleman sayısı ve büyük bir donanım için masraf yapmadan önemli bir gelir elde edebiliyordu.

TSO Başkanı Metin Büyük geçtiğimiz günlerde yapılan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu toplantısında, Yeypaş'ın ayrıcalıklı pozisyonuna itiraz etti. İhalelere sadece Yeypaş firmasının katılmasını eleştiren Büyük, tüm firmaların katılacağı ihalelerin düzenlenmesi durumunda OSB yönetiminin daha ucuza iş yaptırabileceğini, bu durumun son bulması gerektiğini söyleyerek tepkisini ortaya koydu.

Bilindiği gibi Yeypaş, Düzce Belediyesi'nin şehir içindeki otoparkların işletmesini yürütmesi ile tanınırken, Belediyenin hizmet ihalelerinin büyük bölümünde de neredeyse rakipsiz bir pozisyona sahip olduğu da dile getiriliyor. Düzce Belediyesi'nin bu şirketi, yurt dışı geziler, konuk ağırlama gibi masraflarının sponsoru olarak kullandığı da dile getiriliyor.

Yaşanan son tartışmaların ardından, OSB Yönetiminin tek firmalık ihaleler konusunda yeni bir tavır alması ve hizmetlerin tamamında ihale açma yoluna başvurması bekleniyor.