Düzce Ticaret Odası’nda, Düzce’nin gündeminden düşmeyen YHT ile ilgili bir konferans düzenlendi. “Ankara- İstanbul Arası Yüksek Hızlı Tren” isimli konferansa, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber ve çok sayıda davetli katıldı.



Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar “Ankara-Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-Gebze-İstanbul Güzergahı YHT Hattı Önerisi” konulu sunum yaparken, Tokyo Teknoloji Enstitüsü’nden  Prof. Dr. Shigeru Kakumoto “ Japon Shinkansen Yüksek Hızlı Trem Örneği” konulu sunum yaptı.
 




“Tek yürek olmamız gerekiyor”
Konferansta konuşan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, YHT konusunda Düzce’nin tek yumruk olması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Düzce'de tek yumrukla siyasi oluşumlar, sivil toplum oluşumları hep beraber bir arada olmamız lazım. Bütün siyasi partiler olarak burada önce birlik olacağız. Biz eğer böyle bir şey yapıyorsak   önce burada birlikte olacağız sonra YHT’yi getirmemiz lazım. Sadece böyle münferit olarak bir şeyler yaparsak birbirimizi kandırmış oluruz.  Sonra da YHT  gelmediği zaman birbirimizi suçlarız. Kişi suçlu, B Partisi suçlu, sivil toplum örgütü suçlu deriz bunu başaramazsak. O yüzden böyle bir organizasyonu yapacaksan daha mantıklı daha güçlü kuvvetli yapmamız lazım yaptığımız organizasyonu ses getirmesi lazım. Ticaret Odası'nın 100  koltuğunu dolduramayacak gibi bir organizasyon yapıp Düzce hızlı tren gelmesini bekliyorsan daha çok bekleriz. Bunları  birbirimizin içinde olduğumuz için söylüyorum. Tabii ki mazereti olan arkadaşlarımız katılamıyor. Biliyoruz herkes her zaman, her an hazır olacak diye bir kaide yok belki ama yokluğun hissedilmemesi lazım ama yokluğun içinde varlık hissediliyorsa o zaman bir sıkıntı var demektir.”
 



“Düzce’den bu trenin geçmesi için her şeyi yapacağız”
Konferansta söz alan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber  şunları söyledi: “Bu işi uzun süredir koşturan Ayhan hocamız bu işi belli bir noktaya kadar getirdi. Biz Kent Konseyi Başkanı olduktan sonra bu işin üzerine gittik. Bunu üzerine bir YHT çalışma grubu kurduk. Düzce’de siyasi bir kimlik olmadan bir araya getirebilecek bir proje bu.  Öncelikle bir WhatsApp grubu kurduk ve burada çalışmalar yapmaya başladık. Düzce’den bu trenin geçmesi için her şeyi yapacağız. Burada bir kamuoyu oluşturmamız lazım biz bunun için uğraşıyoruz ve inşallah başaracağız. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum çünkü bu işe sahip çıkıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim.”