Düzce’nin yıllardır doğalgaza kavuşmayı bekleyen ilçesi Yığılca’da nihayet ilk resmi adım atıldı. 2018 yılında ilçeye verilmesi planlanan doğalgaz için belediye ile bölgede doğalgaz dağıtımından sorumlu olan Aksa Dergaz arasında ön protokol imzalandı.

Başkan Yiğit, Yığılca Belediyesi’ndeki makamında protokole imza atması sonrası hem doğalgaz projesi hem de ilçede belediye eliyle süren çalışmalar ve büyük yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

“İlçemizin bir eksiğinin de doğalgaz olduğunu düşündük”
“Yığılca için her an yeni bir fikir, yeni bir proje için durmadan düşünüyoruz.” diyen Yiğit, “2014 yılında göreve geldiğimiz günden beri duraksız çalışıyoruz. Birçok eksiğimizi giderdik. Kanalizasyon, içme suyu, caddelerimiz, yaşam alanları, Düzce-Yığılca, Yığılca-Alaplı yolları, istihdam için yatırımcıları çekmek derken ilçemizin bir eksiğinin de doğalgaz olduğunu düşündük ve bu amaçla çalışmaya başladık. Projelerimiz Ankara’da destek görüyor.” dedi.

“Yığılca artık bir problemini daha aşmış oluyor”
Protokolün imzalanması ile ilçede önemli bir ihtiyaç olan doğalgaza kavuşmak adına önemli bir adımın da atıldığına işaret eden Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, “2018 yılında başlayacak çalışmalar neticesinde Yığılca artık bir problemini daha aşmış oluyor. Tüm hemşehrilerime hayırlı olsun diyorum. İlçemize doğalgazın kazandırılmasında emekleri bulunan başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü Bey’e, sayın milletvekillerime, İl Başkanımız Sayın Hikmet Keskin’e sonsuz teşekkürler ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber:C.ÜSTÜNER