Yaşanan yangınlarda önemli bir etken olan İtfaiye ekiplerin olay yerine erken ulaşması yangının büyümeden söndürülmesi içinde önem taşıyor. Yığılca ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen yangınlarda, itfaiyenin geç müdahale etmesi ve söndürmek için gerekli olan suyun yeterli olmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz hafta ilçe de meydana gelen iki ayrı yangın olayına müdahale de itfaiyenin geç kalması, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından şikayetlerine yol açarken, yangınlara zamanında gelinmemesi nedeniyle yaşanan maddi kayıpların arttığı öğrenildi. İlçe merkezinde Arpalık sokak da İlhami Kaya'ya ait 2 katlı evde çıkan yangın da evin üst katı tamamen kül oldu.

İtfaiyenin geç gelmesi ve söndürmek için kullanılan suyun bitmesi nedeniyle, orman işletmesi ekipleri yangına müdahale etti. Sokak da bulunan beş altı ev daha yanma tehlikesi geçirirken, can kaybı olmadan yangın söndürüldü.

Yıllardır itfaiyenin yetersiz olduğuna dair şikayetlerin dile getirilmesine rağmen önlem alınmadığı yönünde şikayetler yapılırken, geçen hafta Ahmet Yaman ve Muzaffer Yaman'ın evinde çıkan yangında ise itfaiyenin geç gelmesi nedeniyle vatandaşların canlarından başka bir şeylerini kurtaramadıkları bildirildi.