Kapsamı Türkiye ile sınırlı kalmayan ve her yıl yüzlerce yabancı konuğu ağırlayan EMİTT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve  Seyahat Fuarı'na 15. kez katılım gösteren Düzce, tanıtımını yaptığı kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri ile adından söz ettirmeyi hedefliyor. İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 31 Ocak'a kadar sürecek olan fuarda Konuralp'teki Antik Tiyatro gibi tarihi değerler maketleştirilerek, Kaynaşlı'nın doğa sporlarındaki farkı görsel ve metaryel şovlarla ön plana çıkartılırken lezzetler de unutulmuyor. İçerisinde bir çok milleti barındırması nedeniyle adeta kültürel şölenin yaşandığı Düzce'de yöresel yiyecekler ve şehre özgü tatlar katılımcılarla buluşturuluyor.

Yığılca'nın tanıtım gücü: Arı ve bal

Artık ilçenin göbeğinde heykeli bile olan ve çok bal üretmesinin yanında sokmayan bir tür olan arısıyla parmakla gösterilen bir ilçe haline dönüşen Yığılca, balı ve arısıyla tanıtımını güçlendirirken ziyaretçilere eşsiz bir tat olan baldan ikram ediliyor.

Konuralp pirinci ikram ediliyor

Bir diğer Düzce'ye has ürün ise Konuralp pirinci... Dimyat pirinci gibi üne kavuşması için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in özellikle uğraş verdiği Konuralp pirinci de yapılan pilavla katılımcılarla buluşturuluyor. 

Düzce’ye ürünlerin büyük ilgi çektiği stantta ayrıca çeşitli halk oyunları gösterileri de sunuluyor. Kafkas halkoyunları ekibi gösterisi ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

Haber:C.ÜSTÜNER