Yığılca'da yapılan Çamlı Köyü Dağ Çileği Festivali ve Hasanlar Barajı Su Sporları Gösterileri bu yıl da renkli geçti. Düzenlenen Dağ Çileği Festivali ve Hasanlar Barajı Su sporları gösterilerine Kaymakam Mahmuthan Arslan, Yığılca İlçe Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, İl Spor Müdürü Korhan Öztekin,,Turizm İl Müdürü Özcan Budak,Sakaryaspor Kürek ve Kano Antrenörü Gökhan Gökmenkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yığılca Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Yığılca İlçesinin yetiştirdiği Dağ Çileği orman ürünlerini, bölgenin doğal ve turistik güzelliklerini tanıtmak amacıyla ilk kez festival düzenlediklerini belirterek ''Bölgede tek ürün olarak fındık var. Ancak Fındığır son zamanlarda değer kaybetmesi sonucu vatandaşlarımızı bilgilendirerek Dağ çileği üretimine başlandı ve hızla bu üretim yayılmakta ve bölgenin ekonomik yapısına katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Arslan, Hasanlar barajı ve doğa turizmi için konaklama tesislerine ihtiyaç olduğunu da belirterek ''Düzce Üniversitemizle işbirliği yaparak Hasanlar Barajı ve uygun alanlara küçük konaklama tesisleri yapılması yönünde çalışmalara başladık” dedi.

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ise ,''Saklıkent Yığılcamızı bölgemiz ve Türkiye'ye tanıtmak amacıyla tüm gayretimizi göstereceğiz''diye konuştu.

Yığılca'nın otantik doğasında Hasanlar Barajında su sporlarını gündeme getirip bunu süreklilik arzedip yaymak istediklerini ifade eden İl Turizm Müdürü Özcan Budak ise “ Köy kadınlarımız bazlama yapıyorlar. Bunun gibi yol güzergahındaki etkinlikleri artırarak bölge insanına istihdam sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hasanlar Barajı Aydın Köyü kenarında, olta ile balık avlama yarışmaları yapılırken, en çok ilgi çeken ise jet-ski gösterisi oldu.

Programda Yığılca Çamlı köyündeki Dağ çileği örnek bahçesi de gezildi. Dağ çileği yetiştiren Halil Şahin, 6 senedir çilek yetiştirdiğini ve herkese tavsiye ettiğini söyledi.