Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın ilçe ziyaretlerinin son durağı Yığılca oldu. Vali Dağlı, il müdürleri ile birlikte Yığılca ilçesini ziyaret etti. İlçede Yığılca Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Kerem Yalçıner, İGM üyeleri Hüseyin Yılgın, Mustafa Şen ve ilçe idare amirlerince karşılanan Vali Dağlı, ilk olarak Yığılca Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda muhtarlarla bir araya geldi. Dağlı, muhtarlarla buluşması öncesinde Yığılca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasını inceledi. Daha sonra tüm ilçe ve köy muhtarlarıyla görüşmek üzere konferans salonuna geçti. 

Kaymakam 2 projeyi anlattı
Toplantıda ilk kürsüye gelen isim olan Kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar, devlet eliyle yürütülen çalışmalardan bahsetti. Kaymakamlık bünyesinde takip edilen iki projeleri olduğundan bahseden Sancaktutar, "Sarıkaya Mağarası ile ilgili yüklenici firma geldi. Bir, iki ay içerisinde de inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Diğer projemiz Yığılca Balköy Projesi. Bu kapsamda bir Bal Köyü kurmak istiyoruz. Bu konuda da ödeneğimiz geldi, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." dedi.

Vali Zülkif Dağlı ise söze biraz gecikmeli bir ziyaret olduğuna değinerek başladı ve ardından Yığılca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasını kast ederek, "Allah şükür binamız bitmiş. Duvarla ilgili sıkıntı varmış onu da yapacağız." dedi.

Yolların son durumu
Yığılcalılar'ın dört gözle bitmesini beklediği Yığılca yolunun son durumu hakkında da bilgiler veren Vali Dağlı, şunları söyledi: "Yolumuzun ihalesi yapıldı. Yüklenici firma yakın bir zamanda şantiyesini kurarak çalışmaya başlayacak. Alaplı-Yığılca yolu ile ilgili olarak şuanda ihale sürecine girdik. Kısa zamanda o da tamamlanacak." dedi.
Yığılca güzergahından gidilen gözde bir turizm adresi olan Yedigöller'in yolu hakkında da bilgilendirmede bulunan Vali Dağlı, "Bu yolun iyileştirilmesi noktasında Karayolları ile ilgili bir girişimimiz var. Şuan itibari ile bizler de genişletme çalışmalarına başladık." diye konuştu.

"Bu yıl asfalt yılı olacak"
Dağlı muhtarlara seslendiği konuşmasının devamında turizm yatırımları, köylerde yürütülecek alt ve üst yapı çalışmalarına ilişkin de verdiği bilgiler sırasında "Bu yıl asfalt yılı olacak. Asfaltsız köy bırakmayacağız." dedi.
Konuşmasının ardından muhtarları dinleyen Vali Dağlı, aktarılan sıkıntı ve taleplerin giderilmesi noktasında gerekenin yapılacağını söyledi.

Kocameşe Piknik Alanı'nı inceledi.
Buradaki görüşmenin ardından İlçe Öğretmenevi ve İlçe Halk Kütüphanesi’ni gezen Vali Dağlı, ayrıca ilçeyi dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Ardından belediye hizmet binasına geçen Vali Zülkif Dağlı, bina girişinde belediye personelince karşılanarak kendisine çiçek takdim 
edildi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, son olarak mesire alanı olarak düzenlenmesi 
yapılacak olan Kocameşe Piknik Alanı'nı inceledi. İncelemenin ardından Yığılca’dan ayrıldı.