Yığılca Kaymakamlığı bünyesinde başlatılan " Sağlıklı Aile, Sağlıklı Toplum" projesi sona erdi. İlçe halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan projede bağımlılığın Sosyal, ekonomik, dini ve tıbbi açıdan zararları ve nasıl korunulacağı hakkında bilgiler verildi. Proje sonunda Kaymakam Mehmet Özcan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çokan'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda Yığılca halkı bağışıklıklarından kurtulmak için ilk adımlarını attı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çokan, Sigaranın yanında Televizyon ve internet bağımlılığına dikkat çekerek “ Her akşam televizyonunuzu 1 saat kapatarak ailenizle vakit geçirmeye çalışın. Çocukların gelişimi için bu çok önemli” dedi.
Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan ise bağımlılıktan kurtulmak için Yığılca halkını ilk adımı atmaya davet etti.Daha sonra Kaymakam Özcan, toplantıya katılan Aksaklar köyü muhtarı Mustafa Partlak’ı yanına çağırarak sigara bağımlılığında vazgeçmesi istedi. Bunun üzerine Muhtar Mustafa Partlak sigara paketinin üzerine 06.04.2013 saat 14:50’de sigarayı bıraktım notunu yazarak bıraktığını ilan etti.
Aynı anda sekiz ayrı noktada yürütülen proje için vatandaşlar bu uygulamadan ilköğretim okulu ve liselerde her hafta uzmanlar değişik konularda Yığılca halkına bilgiler aktardılar.

Haber: S. KAŞKIR