Alınan bilgiye göre yedikleri tavuklu pilavdan rahatsızlananlar önce Yığılca Sağlık ocağına müracaat etti. Zehirlenenlerin sayısının çok olmasından ötürü sağlık ocağında yer kalmadı.
112 Acil Servis Ambulansları, Yığılca Belediyesi Halk Otobüsleri ve özel araçlarla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakultesi Hastanesine gönderilen vatandaşlar buralarda tedavi altına alındı.

Damat Fatih ve Gelin Ayşe Tuncel'inde yedikleri pilavlı tavuktan rahatsızlandıları ve Yığılca Sağlık ocağına müracaat etmeleri üzerine yeni çift 112 Acil Servis Ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet hastanesine kaldırıldı.

Yaklaşık bir ay önce yine düğünde misafirlere ikram edilen tavuklu pilavdan çoğu çocuk olmak üzere 92 kişi zehirlenerek hastanelere akın etmişti. Bu olay üzerine Tarım İl Müdürlüğü yenen yemekten numune almış inceleme başlatmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de su numunesi alarak Halk Sağlığı Laboratuvarında inceleme yaparak zehirlenmenin sudan kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırmaya başlamıştı.

Henüz bir önce yaşanan olayların ardından tekrar bu olayların tekrar yaşanması akıllarda soru işaretleri bırakırken Sağlık ve Tarım İl müdürlüğünden konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirici açıklanmalar yapması bekleniyor.

Haber; G. KARDUZ