Yığılca Müftülüğü tarafından Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen ve ilçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği programa Yığılca Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar, Yığılca Müftüsü Mehmet Nerkiz, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir ve davetli konuklar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yığılca Müftüsü Mehmet Nerkiz, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün önemine değinerek program vesilesiyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

“Tarihimizin en büyük zaferlerinden biri”
Yığılca Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar, Çanakkale Zaferi’nin tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olduğunu belirterek, bu tarihi olayın ecdadımızın unutulmaz kahramanlıkları ve hatıraları ile dolu olduğunu ifade etti. Çanakkale Zaferi’nin bir devrin kapanışına vesile olması bakımından da önem taşıdığını dillendiren Sancaktutar, tarih bilincini genç nesillere aktarmak ve şehitlerimizin anısı yaşatmak adına topluma büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

“Genç nesiller bu toprakların nasıl vatan kılındığını bilmeli”
Programın davetli konuşmacısı Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir, Çanakkale Zaferi’nin tarihimizin varoluş ve kahramanlık destanlarından biri olduğunu dile getirerek sözlerine başladı. Büyük kahramanlıkların yaşandığı bu savaşta ecdadımızın dünyaya savaş hukuku ve savaş ahlakını en iyi şekilde gösterdiğine dikkat çeken Akdemir, genç nesillerin; özgürlük ve bağımsızlığın nasıl kazanıldığını, bu toprakların nasıl vatan kılındığını, bayrak ve istiklal uğrunda hangi fedakârlıkların gösterildiğini bilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Çanakkale’de yaşanan olaylardan örnekler vererek konuşmasına devam eden Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir, programın düzenlenmesinde emeği geçen Yığılca Müftülüğü’ne, Yığılca Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar’a, katılımcılara ve halka teşekkür etti.