İlçedeki göçe ‘dur’ diyecek olması ve istihdam sağlayacağı içinsavunulan ancak gerek çevreye zararları gerekse dedüşünüldüğü kadar istihdamın hayal olmasından dolayı çevreciler tarafından eleştirilen çimento fabrikası ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Yığılca’nın Hoşafoğlu Köyü’nde yükselecek olan çimento fabrikasının çalışmaları tüm hızıyla devam ederken fabrikanın kurulacağı bölgedeki arsaları ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu adına köylülerdensatın alan ismin AK Parti İlçe Başkanı Kerem Yalçıner olduğu öğrenildi.

“Bizzat kendisi gelerek, arazimi şimdi satmazsam  değersiz olacağını söyledi”
Çimento fabrikası için satın alınan arazi sahiplerinden birisi olan Dursun Hoşafoğlu,Yığılcanın Sesi Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda şu iddialarda bulundu:

“Yıllardır köyümüzde sürekli bir fabrika kurulacağı söylenir durur. Son dönemde yine fabrika kurulacak diye sözler ortaya atıldı. Fabrikayı kim kuracak onu dahi bilmiyordum. Arazimi satmak gibi bir niyetim yoktu. Arazim şu anda fabrika kurulacak olan alanın tam ortasında yer almakta idi. Köyde fabrika kuracak firma adına arsa toplanması ile ilgili olarak İlçe Başkanı Kerem Yalçıner’in ilgilendiğini gördüm ve gelişen süreçte  bizzat kendisi gelerek arazimin şimdi satmazsam  değersiz olacağını, firma sahiplerinin satın almayabileceğini söyledi. Sonra tapu kayıtlarında arazimin büyük bir bölümünün 2/B ye kalmakta olduğunu bilgisini edindim. Arazimin tamamının 2/B ye kalacağını ve 2/B satınalma birim değerlerinin yüksek tutulması nedeni ile satmamın daha doğru olacağını gördüm. Daha sonrasında İlçe başkanı ile pazarlık ederek yeri belirli bir bedel karşılığında devir ettim. Eğer yatırım firmasında yetkili biri gelseydi kesinlikle arazimi satmayacaktım. İlçe başkanı ile pazarlığı bizzat yaparak tapuyu devrettim.”



Arazilerinin Ağaoğlu adına toplanmasında AK Parti İlçe Başkanlığı Makamının kullanıldığını düşünen arsa sahipleri arasında tedirginlik hakim olmaya başladı. AK Parti İlçe Başkanının bu tür pazarlıklardaki konumunu merak eden köylüler yetkililerden “Kendisi Ağaoğlu’nun şirketinin çalışanı mıdır? Ağaoğlu’nun şirketinin çalışanı ise ilçe başkanlığı yapan bir kişinin bu şirkette bu ortamda çalışması etik midir? Ağaoğlu’nun şirketinin çalışanı ise köylü ile yapılan görüşmelerde kendisini neden çalışan olarak tanıtmamıştır? Yoksa ilçeye gelen yatırımcıya ön açmak için mi bu tür arsa pazarlıklarının içerisinde yer almaktadır?” sorularının cevabını istiyor.

Siyasi açıdan bir partinin ilçe yöneticisinin makamını kullandığı iddia ediliyor olması nedeniyle böyle bir pazarlık içerisinde adının geçmesi kafaları karıştırırken “Yığılca’da neler oluyor?” sorusunu akıllara getirdi.