Geçtiğimiz yıllarda ölümlere neden olan ve yurt genelinde yapılan operasyonlar ve şişe kapaklarında yapılan değişikliklerle önlenmeye çalışılan sahte alkollü içecekler hortladı. Yığılca’da panelvan dolusu sahte alkollü içecek yakalandı.

Bir toptancı aracının Yığılca’da değişik türlerde sahte alkol dağıtmaya çalıştığı istihbaratını alanemniyet müdürlüğü  ekipleri, koordineli bir çalışma sonucunda, söz konusu aracı, alkol dağıtımı yaparken yakaladı. Kapalı kasa panelvan içinde bol miktarda ve ayrı ayrı türlerde olmak üzere  satışa hazır alkollü içkiler bulunurken, konu ile ilgili olarak bir kişi sorgulanmak amacıyla gözaltına alındı.

Operasyonda dört yüz şişe civarında Şarap, 200’ün şişenin üzerinde rakı, elliyi aşkın şişe de  viski ele geçirildi.

Yakalanan panelvanın Balıkesir’de aynı konuyla ilgili olarak düzenlenen operasyonla ilgili bağlantısının da göz önünde tutulduğu, Emniyet ekiplerinin konu ile ilgili titiz bir araştırma sürdürdüğü ve yakalanan kişinin  sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Operasyonda sahte alkol yakalanması Düzce’de ne kadar sahte alkollü içecek dağıtıldığı konusunda merak uyandırırken, daha önceki yıllarda sahte alkolün neden olduğu sağlık sorunları endişe verici bulunuyor. İşyerleri ve vatandaşlar alkollü içecekler konusunda  duyarlı olmaya davet ediliyor.