Kurban Bayramı dolayısıyla Yığılca ilçe parkında vatandaşlarla bayramlaşan Özlü burada önemli açıklamalar yaptı. Özlü, Yığılca’nın çehresinin devam eden yatırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından çehresinin değişeceğini belirtti. Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu tarafından ilçeye yaptırılan çimento fabrikasına yönelik kamuoyundaki tartışmalara karşı sessiz kalan Özlü, halkla bir araya geldiği bayramlaşmada yatırıma dair hiçbir açıklamada bulunmadı.

Yığılca’ya 3 milyon lira
İlçe belediyelerinin üst yapı çalışmaları için gereken 18 milyon lirayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla düşük faizli kredi imkanıyla temin ettiklerini söyleyen Bakan Özlü, Gümüşova, Cumayeri ilçelerine birer milyon lira pay düşerken Yığılca’ya 3 milyon lira ödenek verildiğini ifade etti. 3 milyon lira ödenek ile Yığılca’nın içme suyu için gerekli çalışmalarının yapılacağını, yollara parke taşı döşeneceğini kaydeden Özlü, sorumluluk sahasında olmamasına rağmen Yığılca’nın köylerindeki sorunları da dert edindiği için de Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’e teşekkür etti.

Arakan'da Müslümanlarla alakalı bir katliam var
Türkiye'nin sanayide ve teknolojide sıçrama yapması için çok çalıştıklarını vurgulayan Özlü, şöyle konuştu:
"Türkiye inşallah, bölgesinde önemli bir güç, dünyada da önemli bir küresel oyuncu olacak olan bir ülke. Zaten şu andaki pozisyon da bunu ifade ediyor. Çevremizde olan olaylara, haksızlıklara, adaletsizliklere sessiz kalmıyoruz. Arakan'da Müslümanlarla alakalı bir katliam var. Dünyaya ve İslam ülkelerine nazaran en fazla Türkiye'nin sesi çıkıyor. En fazla Türkiye itiraz ediyor. Adaletsizlik ve haksızlıklara karşı Türkiye itiraz ediyor."

İstanbul’dan Düzce’ye büyük bir firmanın taşınmasını başlatacağız
İstanbul’da faaliyet gösteren bir büyük firmanın Düzce’ye taşınma işlemlerine başlayacaklarını açıklayan Özlü, firmanın Düzce’de birkaç bin kişiye istihdam sağlayacak bir yatırım olacağını vurguladı.

Özlü, Akçakoca ziyaretinde ise Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi resmen kurulduğunu, kamulaştırma işlemini yapacaklarını bildirdi.
‘Sosyal bilimler lisesi öğrencileri düzenleme yapılırsa kendi okullarına dönebilirler mi?’ şeklinde yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Özlü, “Burada hem imam hatip hem de sosyal bilimler lisesi öğrencileri için ayrı mekan oluşturuyoruz. Akçakoca’ya bir de fen lisesi sözümüz var. Bunu inşallah resmileştireceğiz. Akçakoca bir sosyal bilimler ile bir fen lisesinin aynı kampüs içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Burada sorun yok.” İfadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER