Doğasından,7 göllere ulaşımından,turizm cenneti olabileceğinden bahsedilen,yolları ile yakını uzak etmesi ile bilinen Yığılca ilçesine yıllar sonra ilk kez bir yatırım için temel atıldı.

Yıllık 8 ila 10 bin ton fındık işleme kapasitesine sahip olacak ve 1.5 trilyon liralık bir yatırım ile gerçekleştirilecek olan fındık fabrikası için, Tarım ve Köy işleri bakanlığının kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı dahilinde 250 milyar liralık devletinde hibe desteği bulunuyor.

Temel atma törenine Vali Bülent Kılınç ile birlikte tarım ve köy işleri bakanlığı kırsal kalkınma yatırımları daire başkanı Fikri Kaya ,Yığılca kaymakamı Mahmuthan Arslan ,Yığılca belediye başkanı Bünyamin Şahin ile daire müdürleri ve Yığılcalılar katıldılar.Törende vali Bülent Kılınç fındığın bölgemiz için önemli bir ürün olduğunu vurguları ve ilimizde kalkınma projeleri yapılıyor,ancak bu projelerin başarılı olması yatırımcıların gayretlerine ve isteklerine bağlı dedi. ,bakanlık temsilcisi Fikri Kaya ise bakanlık olarak projelere şahıs başına 50 milyar,şirket başınada 250 milyar lira hibe destekler ler verdiklerini bu günü kadar bakanlık olarak 1623 projeye 318 milyon TL parasal destek sağladıklarını açıkladı.Yığılca kaymakamı Mahmuthan Arslan bu yatırımın örnek teşkil edeceğini ve bundan sonra Yığılcaya yeni yatırımların geleceğine inandıklarını belirtti.Tarım il müdürü Ayhan Ünal ise yeni kurulacak fabrikalının Yığılcanın tüm fındık üretimine cevap verebilecek kapasitede olduğunu vurguladı.Yatırımcı Kerim Erdoğan ise bu yatırımın yapılmasında kendilerine destek veren tarım il müdürlüğü ve bakanlık temsilcilerine teşekkür etti.

Yıllar sonra Yığılcaya yapılan fabrikanın temeli protokol tarafından kurban kesim sonrasında atıldı. Ve katılımcılara sonrasındada etli pilav ikram edildi.