İki büyük depremle yıkıldıktan sonra 9 Aralık 1999 tarihinde yıllarca özlemini çektiği il statüsüne Kanun Hükmünde Kararname ile kavuşan Düzce, Türkiye’nin en genç ili olarak 17. yılını deviriyor. Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın Düzce’nin il statüsüne kavuşmasının yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

"Düzce her alanda gelişme potansiyeline sahip"

Vali Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi: “İl oluşunun 17. yılında; ülkemizin en genç ili olmasına rağmen, gösterdiği hızlı gelişme ile her alanda adından söz ettirmiştir. Sanayi, tarımı ve turizmi ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. Düzce, Türkiye’nin en önemli iki büyük kentinin ortasında, ana ulaşım hatlarının üzerindedir. Düzce’de sanayi var, tarım var, doğa var, deniz var, turizm potansiyeli var. Güzel ilimiz coğrafi konumuyla, dinamik ve girişimci insan gücüyle, sahip olduğu kültürel değerleri ve doğal güzellikleriyle her alanda gelişme potansiyeline sahip, ülkemizin en güzel illerinden biridir.

"Barışın, sevginin ve kardeşliğin şehri"

"Düzce’miz; Anadolu’nun dört bir köşesinden gelen insanlara kucak açmış, farklılıkları zenginlik kabul edip, hoşgörüyle bağrına basmış, barışın, sevginin ve kardeşliğin şehridir." ifadesini kullanan Vali Dağlı, şöyle devam etti: "Düzce farklı kültürlere sahip insanların uzun yıllardır huzur içinde ve kardeşçe yaşadığı özel bir şehirdir. Gelecek kuşaklara daha güzel ve yaşanabilir bir Düzce bırakmak; ilimizi daha ileri taşımak öncelikli hedeflerimiz olacaktır. Bu vesileyle bu güne kadar Düzce'nin sorunlarının çözümünde destek ve katkı sağlayan başta Sayın Milletvekillerimiz, yerel yönetimler, adli kuruluşlar, üniversite, siyasi parti temsilcileri, oda ve meslek kuruluşları,  sivil toplum kuruluşları, basın ve medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum.Düzceli hemşerilerime mutlu, huzurlu ve refah düzeyi daha yüksek bir gelecek temennisiyle saygı ve sevgiler sunuyorum."