Renkli kişiliği ile Bolu basınında sıkça yer alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yine yaptı yapacağını. Highway balo ve kongre salonun açılışında bir çiftin nikâhını kıyan Yılmaz’ın, evlilik cüzdanını teslim ederken çiften bir isteği oldu.
Espri ile karışık çifte “Düzce nüfusu bizi geçti. Onları yakalamamız lazım.”diyen Yılmaz, genç çifte bir an önce çocuk yapmaları tavsiyesinde bulundu.Salondakilerin de gülüşmesine neden olan bu isteğini nikah törenin ardından Bolu Belediye Başkanı’na sorduk.
Yılmaz, “Bizim genç nüfusa ihtiyacımız var. Eğer doğum konusunda rahat hareket etmezsek nüfusumuz yaşlı nüfusuna doğru gidiyor. Yaşlı nüfusun faydası yok, genç nüfusun enerjisi var. Ülkenin genç dinamik bir yapıya kavuşması için en az üç çocuk olmalı. Biz başbakan 3 çocuk dediği için siyasi olarak müteala etmesinler diye espri olarak söylüyoruz.”dedi.
Nikahta söylediği  “Düzce nüfusu bizi geçti. Onları yakalamamız lazım.” Sözü ile ilgili de iddialı konuşan Yılmaz,“Bu yıl başına kadar Düzce’yi nüfus olarak geçeceğiz. Geçmezsek sokağa çıkma yasağı ilan edeceğiz.”dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu ve Düzce arasında bulunan Highway Outlet Alışveriş merkezinin bölge ekonomisi üzerinde önemli katkılarının olduğunu söyledi.
Önceden alışveriş için Düzce’ye giderdik

 Bolu dağı esnafın harekete geçirmek için yapılan AVM’nin, beklenenin çok üstünde devasa bir tesise dönüştüğüne dikkat çeken Yılmaz, “ burayı sadece bir AVM olarak müteala etmek çok doğru değil. Aynı zamanda bir gezi alanı. Misafirlerinizle geldiğiniz, yemek yiyebileceğiniz bir yer. Tüm Türkiye’den alışveriş yapmak için buraya gelen olması bölge açısından da çok önemli. Önceden Bolu’dan alışveriş yapmak için Düzce’ye giderdik. Düzce alışveriş imkanı açısından Bolu’dan çok daha iyi noktadaydı. Şuanda Düzce’den buraya geliyorsa buranın gelişmiş olduğunu gösterir. “dedi.

Haber; S. KAŞKIR