Aziziye mahallesi yeni sanayi girişinde bulunan yan yol çevresinde oturan vatandaşlar yolda bulunan çukurlardan şikayetçi. Yıllardır yolun asfalt olmasını bekleyen vatandaşlar, D-100’ün sağ tarafında bulunan yan yolun asfaltlandığını söyleyerek, belediyenin topu karayollarına attığını, karayollarının ise “ bize ait değil.” Dediğini ifade ettiler.

Mustafa Topaloğlu’nu çağıracağım

Mahalle sakinlerinden Mehmet Malakçıoğlu, “45 senedir burada oturuyoruz. Deprem öncesinde, şu anda bulunduğumuz yolun karşı tarafı asfaltlandı. Deprem sonrasında burası da asfaltlanır diye bekledik ama olmadı. Bu yol hiçbir zaman sağlık açısından iyi olmadı. Gece arabaların, kamyonların buradan geçmesinden dolayı her an deprem oluyor korkusu yaşıyoruz, çukurlardan dolayı evler sallanıyor, toz kalkıyor. Belediye bayram öncesinde bir kere burayı yıkadı ama bu pansuman tedbiri. Artık biz buranın asfaltlanmasını bir an önce çukurların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. İnsanlarımızın psikolojisi bozuldu. Mahalle sakinleriyle burada bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Belediye başkanı Sayın İsmail Bayram’a buradan şu duyuruyu yapmak istiyorum. Seçim öncesinde 2012 de bu bölgede asfaltlama çalışması yapacağız dedi. İsmail bayram sözünde durmadı. Ben mahalle sakini olarak insanların sağlıklı yaşamalarını istiyorum. Kaldırımlar işgal edilmiş durumda. Biz yetkililere gittiğimizde defalarca burası belediyeye ait değil dediler. Karayollarına gittik onlarda bize ait değil dediler. Ben en sonunda buraya Mustafa Topaloğlu’nu çağıracağım. Uzaylı olduğu için en azından geldir bir çaresini bulur.”dedi.

19 yıldır düzgün görmedim

Mahalle sakinleri 40 yıldır aynı sorun ile uğraştıklarını dile getirirken, yollarda çocuk mezarı gibi çukurlar bulunduğunu ifade etti.

Cihan Malakçıoğlu ise, birebir sorunlarını ilettiğini ancak hala yolun yapılmadığını ifade ederek, “ Belediye başkanıyla bizzat görüştüm. Düzce de sosyal aktiviteler, yaz etkinlikleri varken bir gün ben yanına gittim ve bunu dile getirdim. Ben 19 yaşındayım 19 yıldır ben burayı düzgün görmedim. İlköğretim bitti, ortaöğretim bitti, lise bitti yapılmadı. Şimdi de üniversiteye gideceğim ne olur bilmiyorum. Buradan baçınca bir şey belli olmuyor olabilir ama arabayla bisiklete geçenler daha iyi bilir. Bu oturduğumuz yerde rahatımız kaçtı. İsmail Bayram’a bu dileğimi iletmek istiyorum. Birebir söyledim ama birebir olmadı. İnşallah buradan olur diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Çocuk mezarı gibi çukurlar

Yolda çocuk mezarı gibi çukurlar olduğunu belirten bir başka mahalle sakini Zeki Malakçıoğlu ise, “ Aziziye’nin başka yerden ne ayrıcalığı var. Aziziye ye kesinlikle bakılmıyor. Bu yol problemini 40 yıldır yaşıyoruz. Çocuk mezarı olacak kadar çukurlar. Bir kere ilgilensinler. 2 yıl önce ben belediye başkanına gittim. Yapılacak denedi. Ama sizde bu çukurları, pislikleri görüyorsunuz. Kaldırıma araba çekmek bizde neden? Artık bir yetkili ilgilensin. Polise söylüyoruz zabıta ilgilenir diyor, zabıtaya söylüyoruz polis ilgilenir diyor. Aziziye mahallesi olarak bir çare istiyoruz.” dedi.

HABER:H.İŞCAN